DSP"deki muhalif grup, dün soru önergesi dağıttı. Genel Başkan Sezer"e "Yasak ilişkilerinizin kaydedildiği söylenen CD ve fotoğrafları şantaj olarak kullananlara siyasi tavizler verdiğiniz doğru mudur? İlişkide olduğunuz bazı bayanlara siyasi görevler verdiniz mi?" diye soruldu.

RAHŞAN Ecevit ile DSP Genel Başkanı Zeki Sezer"in arasının açılmasıyla birlikte DSP içindeki muhalefet de harekete geçti. Muhalif grup, dün TBMM"de "Bülent Ecevit" imzalı bir soru önergesi dağıttı. Meclis"teki soru önergeleri gibi hazırlanan ve Zeki Sezer"e yönelik, "Yasak ilişkilerinizin kaydedildiği söylenen CD"ler ve fotoğraflardan haberdar olduğunuz doğru mudur?" sorusunu da içeren korsan önergeye "asıl sahibi" imza koymadı.

Tuhaf sorular

Korsan önergede, "Bülent Ecevit", Sezer"e ilginç sorular yöneltti. Partide yapılan harcamalara yönelik eleştirileri olduğu bilinen Rahşan Ecevit"e yakın isimlerin kaleme aldığı iddia edilen önergede, şu sorulara yer verildi: "80 trilyon TL olarak devraldığınız partinin kasasında, şu anda 40 trilyon lira kaldığını söylüyorsunuz. Yapılan harcamaların belgelerini ne zaman açıklamayı düşünüyorsunuz? Bu harcamayı yapan parti yöneticilerini görevden almamanız onların kararlarını onayladığınız anlamına mı geliyor? Genel başkanının otel, lokanta ve eğlence masraflarının tutarı ne kadar? Geceleri evinizde veya geceyi geçirdiğiniz diğer evlerin önünde bekleyen otomobilin partiye ödettiğiniz masrafları ne kadardır?"

10 trilyonluk malzeme

Sezer"e yöneltilen sorular arasında, partinin geçen seçime girmemesine rağmen alınan 10 trilyon liralık seçim malzemesinin akibeti de yer aldı. Önergede, "Bu kadar malzeme hangi depodadır? Malzemelerin alındığı firmaların size en yakın kişi olarak bilinen Ankara il başkanı ile bir bağlantısı var mıdır? Genel merkezin tefrişatının Ankara il başkanının firmasına yaptırıldığı doğru mudur? Bazı şirketlere fazla ödeme yapıldığı ve bunların geri alınamadığı doğru mudur?" soruları yer aldı.

Yasak ilişkiler

Korsan önergede, Sezer"in özel hayatına da girilerek, "odasında puro içtiği, gündüzleri genel merkezde içkili olduğu, gönül maceraları yaşadığı" iddiaları bile yer aldı. Bu konuda şöyle denildi: "Bayanlara düşkünlüğünüz, gönül maceralarınız ve yasak ilişkileriniz bu belgenin konusu dışındadır. Ancak yasak ilişkilerinizin kaydedildiği söylenen CD"ler ve fotoğraflardan haberdar olduğunuz doğru mudur? CD"leri ve fotoğrafları size karşı şantaj olarak kullanan kişi veya kişilere siyasi tavizler verdiğiniz doğru mudur? Bu kişiler kimlerdir? İlişkide olduğunuz bazı bayanlara partide siyasi görevler verdiniz mi? Bu bayanların bazı işlerinin (davetiye, kartvizit vs) masraflarını partiye ödettiniz mi? Bu tutarlar toplam ne kadardır?"