Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri"nde, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sadri Şener, Hugo Broos"un ülkesinde HLN gazetesine özetle, "Oyuncular 28 Haziran"dan bu yana maaşlarını alamıyorlar", "Ekim ve Kasım maaşım ödenmedi" "Yönetim bazı oyuncuları oynatmam konusunda baskı yapıyordu" biçimindeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Şener, Broos"un yaptığı açıklamalara üzüldüğünü ifade ederek, "Demek ki daha önce aynı gazeteye yaptığı açıklamalar da doğru tercüme edilmiş. Ezan sözleri hakkında da, diğerleri hakkında da yazılanlar doğruymuş. Hatta bir arkadaş tercüme ettirmiş, o röportajda yazılanların haricinde daha ağır şeyler de varmış. Örneğin Ramazan"da eşiyle yemeğe gitmiş de herkes buna kötü gözle bakmış.

Bu tip şeyler de varmış orada. Onları dediyse, onun ruh halinden şüphe ederim" dedi.

Broos"un ekonomik konularda yaptığı açıklamaları da değerlendiren Şener, şöyle devam etti: "Takımda hiçbir oyuncunun 28 Haziran"dan bu yana parasını alamadığını söylemiş. Bir futbolcu, 28 Haziran"dan bugüne kadar para almayacak ve oynayacak öyle mi?. Bu mümkün mü? Futbolcular burada, onlara da sorarsınız. Broos, ekim-kasım maaşlarını alamamış. 20 Kasım"da gitti. Kasım maaşı ayın 30"unda ödenir. Anderlecht"te futbol oynamış, orada antrenörlük yapmış bir hocadan, gittiği yerle ilgili böyle demeçler duymak şık değil, ayrıca hoş da değil. Bir takımdan gidebilirsin, anlaşamayabilirsin, muvaffak olamazsın, ayrılırsın.

Giderken sarılıp öpersin diye düşünüyordum. Bu da bizim yanılgımız. Eğer kabahat varsa, bu da bizim kabahatimiz." Şener, Broos"un işine müdahale edilmediğini de anlatarak, "Bizim ona müdahale ettiğimizi, hatta takım yaptığımızı da söylemiş. Ben takım yapsam, böyle takım yapmazdım. Ben takım yapsam çift santrfor oynatırdım" diye konuştu.

-FATİH TEKKE KONUSU-

Şener, dün takımın başına getirdikleri teknik direktör Şenol Güneş"in Fatih Tekke"nin alınmasına sevineceği yönündeki düşüncelerini kendilerine aktardığını belirterek, "Fatih ile ilgili şöyle bir şey var. Fatih"in uzun dönem askerlik yapmaması için sanırım yurt dışında 3 yıl durması gerekiyor. Net olarak bilmiyorum ama 1090 mı, 1060 gün mü yurt dışında çalışma mecburiyeti varmış.

Genel saymanınız Mahmut Aksu"ya, bunun hesabını yapacağını söylemiş. Ocak ayı geldiğinde Fatih"in kulübü ile görüşeceğiz. Ama kulübü derse ki, "ben mukavele yaptım, vermiyorum" oraya da savaş açacak halimiz yok" ifadelerini kullandı.

-STAT KONUSU-

Şener, Akyazı Stadı konusunda bir gelişme olmadığını kaydederek, "Geçen gazetede okudum, üzüldüm. TOKİ, Sivas, Kahramanmaraş gibi 3 şehre stat yapacakmış. Herhalde TOKİ bizi sevmiyor. Bizim stadımızı yapsa, bu tartışmalar bitse. Bu stadın yap-işlet-devret modeli ile olmayacağı belli gibi şu anda. Stat yapılacaksa, Akyazı"ya mı yapılacak, Karayazı"ya mı, Avni Aker"e mi, yoksa Vakfıkebir"e mi, nereye yapılacaksa TOKİ yapsa. Biz de bu işten kurtarsak. Bizim de stadımız olsa. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığı için Futbol Federasyonu Trabzon"u yedek üye değil de, asıl üye olarak gösterse. Biz de bundan mutlu oluruz" dedi.

Her şeyi devletten beklememek gerektiğini, ancak Trabzon"un ekonomisinin belli olduğunu ve bir futbol şehri olarak stadı hak ettiğini düşündüğünü anlatan Şener, "Galatasaray hem eski stadına, hem de yeni stadına kombine satıyor. Biz böyle takımlarla yarışıyoruz. TOKİ başkanıyla görüşmedim. Trabzon"a gelirse onunla görüşürüm. Trabzon"da her proje çok uzun yıllar sonra yapılır. Tanjant yolu projesi çocukluğumuzda projeydi ama 5-6 sene önce bitti. Akyazı da 2045 de yapılır. Trabzonlu tartışmayı seviyor. Eylem, imalat çok az. Akyazı projesi de böyle olacak diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın, 18 Aralık"ta Trabzon"a geleceğini ve stat konusunda Erdoğan"dan istekte bulunacağını söyledi.

-HÜSEYİN AVNİ AKER"İ YAPACAKSAK...-

Şener, Akyazı Stadı Projesi"nin gerçekleşmemesi, Hüseyin Avni Aker Stadı"nın UEFA kriterlerine tam olarak uygun hale getirilmesi halinde, stadın etrafının kamulaştırılması gerektiğini, böylece şehre bir güzellik de katılmış olacağını kaydetti.

Bu yapılırken insanların mağdur edilmemesi gerektiğini ifade eden Şener, şunları söyledi: "Ya paralarını verirsiniz ya da TOKİ onlara ev yapar. Hüseyin Avni Aker"in etrafını açarak yolu sahile bağlarsınız. Meseala stadın nerdeyse içine girmiş Orman Müdürlüğü lojmanları var. Onların da çıkması lazım. Oraya da saha yapılır. Spor salonu da Pelitli"de yapılıyor. O zaman mevcut spor salonunun bulunduğu alanı da futbola dönük bir projeye çevirirsiniz. Benim aceleciliğim, tez canlılığım eleştiriyor. Ama bu işler de acele edilmeden olmuyor. İşte Kayseri Stadı yapıldı. O statta Kayserispor"un, Fenerbahçe ile yaptığı maçta, bin 600 seyirci varmış. Demek ki o stat oraya değil de, buraya yapılmalıymış."/milliyet