JAT Havayolları'nın Belgrat-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı, Atatürk Havalimanı'na indiği sırada yağış nedeniyle kayganlaşan pistten çıktı. İçerisinde 130 yolcunun bulunduğu uçak, 'Belalı Pist' olarak adlandırılan 06-24 pistinden çıkarak yaklaşık 50 metre sürüklendikten sonra durabildi.

KAYGANLIK SÜRÜKLEDİ

Belgrat'tan havalanan JAT Havayolları'na ait Boing 737-300 tipi yolcu uçağı, 130 yolcusu ile dün saat 12.44'te İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nın 06-24 diye adlandırılan ve daha önce yaşanan kazalar nedeniyle 'Belalı" olarak nitelendirilen kısa pistine inişe geçen uçak, yağmur nedeniyle zeminin kayganlaşması sonucu pistten çıktı.

UÇAKTA BÜYÜK PANİK

Yaklaşık 50 metre sürüklenen uçak çimlere saplanarak durabildi. Uçakta yaşanan şiddetli sarsıntı ve gürültü nedeniyle uçakta bulunan 135 yolcu büyük panik yaşadı. 3 dikmesi toprak alanda yer alan ve sağ kanat motoru da toprağa değmiş vaziyette bulunan uçağın 130 yolcusu ve 6 mürettebatı da yara almadan kurtuldu. Görevliler uçakta bulunan yolcuları tahliye etti. Kaza sonrasında sabıkalı 06-24 pisti bir süreliğine uçuşlara kapatıldı./yeni şafak