ESKİŞEHİR'de iniş takımları açılmayan ve içinde 5 kişinin bulunduğu eğitim uçağı pisti pas geçerek yaklaşık 2 saattir havada tur atan eğitim uçağı piste indi.


Eskişehir'de ön iniş takımı açılmayan ve içinde 6 kişinin bulunduğu eğitim uçağı 22.55'de gövde üzerine indi. Biri öğretmen, dördü öğrenci ve bir teknisyenden oluşan 6 kişi uçağı başarıyla terk etti.


İniş takımları açılmayan ve içinde 6 kişinin bulunduğu eğitim uçağı pisti pas geçerek yaklaşık 2 saat havada tur atmaya başladı. Havalanına çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevkedilirken asker ve polis de pist çevresinde önlem aldı.


Anadolu Üniversite Sivil Havacılık Yüksek Okulu'na ait eğitim uçağı saat 20.30 sıralırında inişe geçti. Ancak iniş takımları açılmayan içinde bir öğretmen 4 öğrenci ve 1 teknisyenin bulunduğu uçak, pisti pas geçti. Eğitim uçağı yakıtını tüketmek için havada tur atarken, 1'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'ndan iki itfaiye aracı ile 3 ambulans havalanına sevk edildi. Araçlar pist çevresinde önlem alırken, Ekniyet müdürlüğü'nden de özel ekip havalimana geldi.


Piste köpük sıkılmasının ardından 6 kişinin bulunduğu eğitim uçağı 22.55'de gövde üzerine indi. Biri öğretmen, dördü öğrenci ve bir teknisyenden oluşan 6 kişi uçağı başarıyla terk etti.

Hürriyet