Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil edilmesi çalışmaları yürütülen Selimiye Camisi ile ilgili dosyanın üst komiteye olumlu bir raporla sunulduğunu, 19 Haziran’dan sonra Selimiye’nin kalıcı listede yer alacağını, bunun müjdeli bir haber olduğunu söyledi.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hilton Oteli’nde düzenlenen ’İzmir ilinde yürütülen yatırım geliştirme ve planlama çalışmaları’ konulu toplantının açılışında kendi annesinin vefat ettiğini hatırlattıktan sonra Anneler Günü’nü kutladı ve "Annesi yaşayanlar annelerini aramak için bir tek günü geciktirmesinler. Bir öğreti geliştirdim, aklınıza iyi bir şey geldiği zaman ertelemeyin, geç kalmış olabilirsiniz. Kötü şeyler geldiği zaman erteleyin, vazgeçebilirsiniz" dedi.
 
Bakan Günay, UNESCO dünya mirası kalıcı listesine Selimiye Camii’nin girmesi konusunda bu sabah müjdeli bir haber aldığını da belirterek, şunları söyledi:
 
"Bu sabah güzel bir armağan aldım. Türkiye’nin UNESCO Dünya Mirası kalıcı listesinde 9 alanı var. 18 aday alanımız vardı. Önceki yıl büyük bir uğraşla 5 ilave yapmıştık. Geçen haftalar içinde 4 yeni yer daha girdi. Bunlardan bir tanesi Bergama. Şimdi aday alanlarını 27’ye çıkarmış olduk. UNESCO kalıcı listesine yeni alanlar sokmaya çalışıyoruz. Selimiye birinci sırada, Alanya ikinci sırada, Efes üçüncü sırada. Sanıyorum 19 Haziran’dan sonra uzun yıllardan bu yana kalıcı listesindeki alan 10’a çıkmış olacak. Çünkü olumlu raporlar üst komiteye önerildi.
 
İnşallah Selimiye 19 Haziran’dan sonra bu listeye girecek. Bu benim için seçim sonuçları kadar önemli. 19 Haziran’dan sonra Selimiye UNESCO Dünya Mirası kalıcı listesinde yer alacak. Bu listede Troya, Pamukkale, Safranbolu, Kapadokya, Divriği, İstanbul’un tarihi alanları var. Doğrudan doğruya Türk- İslam geleneğinin örneği olarak da Selimiye de girmiş olacak. Bu çok güzel ve müjdeli bir haber. Beni çok sevindirdi. 19 Haziran’ı umutla bekliyorum. UNESCO listesine dünyadan bazı bölgeleri alınırken bazı ülkeler o zaman 10, 15, 20, 25 kadar yeri yazdıran ülkeler olmuş. Bundan sonra daimi listeye bir yeni alanı aldırmak son derece zor. Büyük hazırlıklar gerektiriyor. O nedenle Selimiye bizim için çok müjdeli bir gelişme. Alanya ve Efes inşallah geliyor. Selimiye beni çok umutlandırdı." DHA