Tel Aviv gerginliği ile ilgili olarak ilk defa net bir açıklama yapan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, “Umarım ilişkileri eski haline getirebiliriz” dedi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon'un büyükelçi Oğuz Çelikkol'u alçak koltuğa oturtmak için Lieberman'dan direktif aldığı biliniyordu. Muhafazakar/sağcı Yisrael Beiteinu (İsrail Evimiz) Partisi lideri Lieberman geçmişte yaptığı Türkiye karşıtı açıklamalarla tanınıyordu.

Bakan Lieberman, Pazar günü yaptığı açıklamada Tel Aviv"in İsrail karşıtı yorumları ve Kurtlar Vadisi Pusu dizisindeki görüntüleri protesto etmesinin “özünde meşru” bir hareket olduğunu ancak Çelikkol"un, Ayalon tarafından aşağılanmasının “hata” olduğunu ifade etti.

Norveç Dışişleri Bakanı Jonas Gahr Stoere"yle yaptığı görüşmenin ardından konuşan Lieberman “Türk tarafından İsrail"e karşı herhangi bir yorum geldiğini duymadım. Umarım bu durum devam eder. Kimseyle kavga etmek istemiyoruz. Umarım Türkler İsrail"e ve Yahudilere saygılı davranır. Tarih bize başka türlü bir davranışa izin veremeyeceğimizi göstermiştir” dedi. / hürriyet