Kulüp başkanı Sadri Şener"in, Kasımpaşa yenilgisi sonrası teknik direktör Hugo Broos ile yolların ayrılacağını açıklamasının ardından gözler, en büyük aday olan Şenol Güneş"e çevrildi.

Kore"de bulunan Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp başkanı Şener"in açıklamalarını internetten okuduğunu belirterek, "Henüz görüşmedik. Dün oldu gelişmeler. Hoca ayrılmış galiba. Sözleşmem ay sonunda bitiyor. Buradan henüz ayrılmadım, ama ayrılmak için Kore kulübüyle yarın, öbürgün görüşmem gerekiyor. Ondan sonra bakacağız" dedi.

Geçen sezon sonunda Seul Kulübü"ne, "Trabzonspor beni istiyor" dediğinde, kulübünün buna izin vermediğini dile getiren Güneş, "O dönemde sözleşmem sürüyordu, olmamıştı. Trabzonspor"a, ayrılamayacağımı söylemiştim. Trabzonspor"un, hocası olur, işler iyi giderse zaten bir sorun yok demiştim. Ben Trabzonspor"un iyi olmasını isterim. Trabzonspor çaresiz olduğu zaman elimizden geleni yaparız diye konuşmuştuk. Sezon başında düşüncem aralık ayından sonra 6 ay dinlenip, yaz sezonu çalışmaktı. Ama Trabzonspor olayına ne yapabiliriz onu bilmiyorum. Tekrar dikkate alıp Trabzonspor"da ihtiyaç var mıdır, yoksa başka hoca bulunabilir mi? Bulunamazsa o zaman değerlendiririz."
Her zaman Trabzonspor"un iyi olmasını istediğini anlatan Güneş, "Trabzonspor, benim için farklı. Kentimin takımı. Futbol oynadığım yer. Bu konuda yeni bir konuşma yapmadık. Konuşursak gerekli açıklamayı yaparım. Hoca daha Trabzonspor"dan yeni ayrıldı. Benim de burada maçlarım yeni bitti. Mukavelem bitti, serbest kalıyorum. Trabzonspor isteği şartlara bakarız. Trabzonspor"un hoca bulabilme şansı varsa bulmasını isterim. Bulamazsa da bakarız" diye konuştu.

Güneş, Hugo Broos"un ayrılmasının üzücü olduğu belirterek, "Keşke devam etseydi. Ama Trabzonspor çaresiz değil. Öyle veya böyle hocası olacak. Ben mi olurum, başkası mı bilemiyorum" dedi./fanatik