Genelkurmay'dan canlı yayın daveti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Makedonya Savunma Bakanı Lazar Elenovski ile görüşmesinin ardından türban ve Ergenekon operasyonuyla ilgili düşüncelerini açıkladı.


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, TSK'nın türban konusundaki tutumunun toplumun tüm katmanlarınca bilindiğini söyledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Makedonya Savunma Bakanı'nı kabulunden sonra gündeme ilişkin açıklamada bulundu. Orgeneral Büyükanıt, türban tartışması konusunda kısa bir açıklama yaptı ve şöyle dedi :
"Ben şunu söyleyeyim. Gündeminizde türban konusu var. Bu konuda bazı basın organlarında çıkıyor asker ne düşünüyor diye. Türk toplumunun tüm katmanlarında bu konuda askerin düşüncesini bilmeyen yok. Bir şey söylememin malumun ilanından öteye gitmez."

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Ergenokan operasyonuna ilişkin ise, her toplumda yasa dışı işi yapan insanların çıkabileceğini belirtti ve TSK'nın bir suç örgütü gibi gösterilmeye çalışıldığını söyledi. Orgeneral Büyükanıt, şöyle dedi :
"Bunların yaptıklarına ilişkin yargı kararı verir o da uygulanır. Benim burada söylemek istediğim başka bir şeydir. Her fırsatta bu tür ortaya çıkan şeyleri silahlı kuvvetlerle ilişkilendirme çabaları. TSK bir suç örgütü değildir. TSK'da hata yapan, gereğini yargı önünde cezasını keser. Beyhude gayretlerle bu tür şeyleri TSK ile ilişkilendirmek beyhude bir çabadır. Bir suç varsa bunun karşılığında ceza da vardır. Bu cezayı verecek olan da yargıdır. Kişiler değildir."

vatan