Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,yeni yapılan Ankara İlahiyat Fakültesinin açılışına davet edilince; "Gelmem. Ben o binayı beğenmedim. 8 katlı bina mı olur. Biz yapmadık o binayı biz daha iyisini yapacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff"u uğurladıktan sonra Meclis"te bulunan ve Türkiye"nin çeşitli illerinden gelen üniversite öğrencileri ile sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Erdoğan, öğrencilerle sohbet ederken bir grup öğrenci, "Sizi Ankara İlahiyatın açılışına bekliyoruz" şeklinde daveti üzerine, "Gelmem" cevabını verince öğrencilerin, "Neden" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Gelmem ben o okulu beğenmedim. 8 katlı okul binası mı olur? O asansörlere nasıl sığacaksınız. Nasıl inip çıkacaksınız. Siz en iyisi sınıflarda oturun hiç inip çıkmayın. Ben o okulu beğenmedim" yanıtını verdi.

Bir öğrencinin, "Efendim hem yaptırıyorsunuz, hem beğenmiyorsunuz, hem de açılışına gelmiyorsunuz" sözleri üzerine Erdoğan, "Biz yapmadık o binayı. Biz daha iyisini yapacağız merak etmeyin. Şimdi bakın 8 katlı okul binası mı olur" diye konuştu.