CHP bedelli askerlik konusunda ısrarlı...
Partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bedelli askerliğin çıkarılması konusunda kararlı olduklarını açıkladı.
Askerliğin süresini kademeli olarak 6 aya indireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, biriken asker fazlasını ise bedelli askerliği hayata geçirerek eriteceklerini söyledi.
CHP bedelli askerlik için düğmeye bastı, gözler hükümette.
Partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, binlerce kişinin merakla beklediği bedelli askerlik konusunda kararlı olduklarını açıkladı.
CHP bu yöndeki ilk hamlesini Meclis'e bedelli askerliğe ilişkin kanun teklifi sunarak yapacak. Teklifte bedelli askerliğin ücretinin de "makul ölçülerde olacağı" belirtiliyor.
Bu arada CHP lideri Kılıçdaroğlu Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında önceki gün uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan İbrahim Tatlıses'in durumuna da değindi.
Tatlıses'in doktoruyla ve oğluyla telefonla konuştuğunu belirten Kılıçdaroğlu, sanatçının hayati tehlikeyi atlattığını ancak felç riskinin hala devam ettiğini söyledi.
Meclis'teki grup toplantısında Japonya'da yaşanan deprem felaketine de değinen CHP lideri, "Japonya tarihi bağlarımız olan bir ülke onların acısı bizim acımız" diye konuştu.