Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ergenekon sanığı bazı tutukluların muhalefet partilerinden milletvekili adayı yapılması girişimlerine tepki gösterdi.

Manisa'daki toplu açılış töreninde gazetecilerin sorularını cevaplayan Arınç, adı geçen sanıkların tahliye taleplerinin reddedildiğini hatırlattı. Bazı kişileri sadece cezaevinden kurtarma maksatlı adaylık çalışmalarının 'siyasî operasyon' olacağına dikkat çeken Arınç, "Bu, o partiler için de eksiklik olur. Onların bu tavrı karşısında milletimiz sandıkta hak ettikleri cevabı verir." dedi. Başbakan Yardımcısı, AK Parti'nin bu amaçla kimseyi aday göstermeyeceğini belirtirken, ekledi: "Diğer partilerin ne karar vereceğini hep birlikte göreceğiz."

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mani-sa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Gökçeköy beldesinde toplu açılış törenine katıldı. Ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Ergenekon davası sanığı bazı tutukluların CHP ve MHP'den milletvekili adayı gösterileceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Arınç, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının istediği siyasî partiden adaylığını koyabileceğini, bağımsız aday olabileceğini vurguladı. Kendisinin de gazetelerden konuyu takip ettiğini dile getiren Arınç şöyle devam etti: "Anayasa'mızda seçimden önce başlamış yargı sürecinin, yargılamayı kesmeyeceği şeklinde 83. maddede bir hüküm var. Yani bu kişiler yargılama sonucunda hüküm giyerlerse, dokunulmazlık zırhından yararlanamazlar. Bugün haklarında iddianameyle dava açılmış, tutuklu bulunan, tahliye talepleri de reddedilen pek çok kişinin sadece içeriden kurtulması, kurtarılması amacına yönelik böyle bir siyasî operasyon yapılırsa bu, o partiler için de eksiklik olur ve onların bu tavrı karşısında milletimiz sandıkta hak ettikleri cevabı verir. Ben şahsen, AK Parti'nin bu amaçla bir kişiyi aday yapacağını veya aday göstereceğini düşünmüyorum. Diğer partilerin ne karar vereceğini de hep birlikte göreceğiz."

Arınç, İstiklâl Marşı'nın TBMM tarafından kabulünün 90. yıldönümü sebebiyle Manisa Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen törene de katıldı. Buradaki konuşmasında Mehmet Akif Ersoy'u anarken gözleri dolan Arınç, "Biz onu seviyoruz, ondan memnunuz. Onun şiirleri okunurken gözlerimiz yaşarıyor. Millî mücadeleyi, mücadelemizin kahramanlarını hatırlıyoruz. Benim ilk torunumun adı da Akif." şeklinde konuştu.

zaman