Bu yıl Fuarın konuk ülkesi olan Türkiye"nin fuarda göreceği ilgi düşünerek hazırlanan bu etkinlik Didim"deki katılımcı lar tarafından ilk kez yapıldığını bildirilirken, Bu etkinliğin bundan sonra yapılacak fuarlarda da tekrarlanması düşünülüyor.
Fuarın bu yıl konuk ülkesi Türkiye"nin olması sebebiyle Türkiye"ye ayrılan standın ilginin fazla olacağını dile getiren Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu “Ülkemize 3500 m2 yer ayrıldı. Burada İlçemize de yer ayrılacak. Biz yine EMITT Fuarında olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde katılacağız. Fuara Kaymakamımızın öncülüğünde yaklaşık 20 kişilik bir ekiple katılacağız” dedi.
Bankoğlu, fuarda bu yıl ilk kez Didim standını ziyaret edenler arasından yapılacak çekilişle 5 çiftin Didim"de her şey dahil bir hafta tatil kazanma fırsatını kazanacağını belirterek, “Bu fikri daha öce diğer turizm yerlerinde yapılan bir uygulamaydı. Biz de ilk kez Didim"de bunu yapacağız. Çekilişi kazanan çiftler İlçemizdeki hizmet veren Didim Beach Otel, Plam Wings Otel, Grand Dıdyma Otel, Garden Of Sun Otellerinda kalacak. Yine Esnaf ve Sanatkarlar Odamızı bir çiftin bir haftalık tatil masraflarını karşılayacak” diye konuştu.
Belediye Başkanı Mümin Kamacı da, fuarlarda yapılacak bu tür etkinliklerin iyi bir reklam olacağının altını çizerek,“Bu tür promosyonların tanıtım açısından iyi. Bu şekilde ilçemizin adı daha çok duyulacak. Duyarlılık gösteren firmalarımıza ve odamızı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. -iha