David Beckham'ın yeniden İngiltere'de top koşturmak istediğini açıklamasından sonra her kafadan bir ses çıkmış, bu haber kimi futbolseverleri heyecanlandırırken kimileri yıldız oyuncunun artık Premier Lig'de oynayacak güce sahip olmadığını savunmuştu. Son olarak Tottenham Teknik Direktörü Harry Redknapp'in, ara transfer döneminde Beckham'ı kiralamaya sıcak bakacaklarını açıklaması olaya bambaşka bir boyut kazandırmış oldu.

LA Galaxy'li orta saha oyuncusuyla ilgilendiklerini açıklayan Redknapp, Beckham"ın profesyonelliğini övdü ve Tottenham'ın elli yıllık şampiyonluk hasretini İngiltere'nin eski kaptanının yardımıyla sonlandırabileceklerine inandığını dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta konuyla ilgili görüşlerini belirten Manchester United Teknik Direktörü Sir Alex Ferguson, bu oyuncu Kırmızı Şeytanlar'ın eski kaptanı da olsa, 35 yaşındaki bir futbolcuyu takımına almayı düşünmeyeceğini belirtmiş; Arsene Wenger ise o bölgede oynayacak yeterince oyuncusu olduğunu söyleyerek Beckham'ı veto etmişti.

The Sun'a konuşan Redknapp ise "LA Galaxy ile, oyuncularının gitmesine izin verip vermeyecekleri konusunda görüşeceğiz ve David üç aylık bir kiralık sözleşmesine sıcak bakıyorsa kesinlikle onu kadromuzda görmek istiyoruz." diyerek, yıldız oyuncuya kapılarının açık olduğunu açıkladı.

"Hâlâ muhteşem işler ortaya koyacağından eminim, yoksa bu konuda hiç kendimi yormazdım" diyen teknik adam, Beckham'ın takımına inanılmaz katkılar sağlayacağını, yalnızca daha çok forma satmak için böyle bir transfere girişmeyeceklerini de dile getirdi.

Bu oyuncuyu takıma kazandırdıkları takdirde, kadrodaki diğer futbolcuların da Beckham'ın etkisiyle daha üstün bir performans sergileyeceklerini düşünen Tottenham Teknik Direktörü, normalde yeterli bir kadroya sahip olduklarını ve herhangi bir takviye istemediğini; fakat adı geçen kişi Beckham olunca, işlerin değişeceğini de sözlerine ekledi.

“Şampiyonluğu kovalayan 5 takımdan biriyiz ve kulübün sahibi olan Daniel Levy önümüzdeki sezon da Şampiyonlar Ligi'ne katılmamızı çok istiyor. Böyle zorlu bir mücadelede, özel bir yeteneğin takımda nasıl bir fark yaratabileceğinin de farkında." diyen 63 yaşındaki teknik adam, "Önümüzdeki üç ayını havuzunda keyif çatarak geçirmektense, Londra'nın dondurucu soğuğunda top oynamayı tercih ediyor." diyerek David Beckham'ı övmeyi de ihmal etmedi.

Yıldız futbolcu eğer Tottenham'a transfer olursa, 16 Ocak'ta eski kulübü Manchester United'a karşı forma giyebilecek.

Goal.com