Kuşadalı kadınların dört aylık çalışmasında ürettikleri kitre bebekler çeşitli kompozisyonlar ile köy yaşantısını ve yapılan işleri anlatıyor. Kadınların yaratıcılıkları ile ping pong topundan tahta kaşıklara dek kullanılan malzemedeki çeşitlilik ve lavanta torbalı bebekten, elinde örgü şişleri ile çorap ören bebeklere dek canlandırıldı. Oklavası ile yerde yufka açan ninenin üzerindeki tüm giysileri renk ve yapım işçiliğindeki teknikler ile elinde nargilesini tüttüren dede sanki o anı yaşıyor.
Güncel portreler Hürrem Sultan ile Süleyman bile sergide yer alıyor. Ankara Seymeni sazını çalarken, bakraçlı su testili kadınlar, kovasına turunçları doldurmuş yürüyen kadından zeytin sepetini taşıyan delikanlıya hareketlerini gösteriyor. “El Bebek Gül Bebek” sergisinde, düğün alayında halay çeken kız ve erkekler, gelin ve damat ile onları seyreden köylüler düğünün neşesi bebeklerde yansıyor.
Eğitmen Pakize Uğural sergi açılışında yaptığı konuşmada Kuşadası Belediyesine teşekkür ederek gelecek kış aylarında da çalışmaları sürdürmek istediğini belirtti. Kuşadası Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür vekili Nuray Yarmacı, atölye çalışanlarına çiçek vererek kutladı.