Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye Milli Komitesi Aydın Şubesi, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve ASYAV Vakfı Özel Nezihe Aksu Kreş ve Gündüzevi işbirliği ile Aydın Hukukçular Sitesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen konferansa, ADÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Yenigün, Prof. Dr. Münevver Kaynak Türkmen, Doç. Dr. Ayşe Fahriye Tosun, Doç. Dr. Hüsniye Çalışır ve yüksek hemşire Funda Güler konuşmacı olarak katıldı. 
     Prof. Dr. Ayşe Yenigün, temel yaşam desteği, yanıklarda ilk yardım, havale ve bayılma vakaları ile alerjik durumlarda ilk yardım konularında bilgi aktarımının yapıldığı konferansta yaptığı konuşmada, ''Zamanında yapılan basit ve etkili ilk yardım ile hasta bebek veya yaralının hayatı kurtarılır. Doktora veya hastaneye sağ olarak götürülebilmesi, ilk yardımın bilgili ve anında yapılmasına bağlıdır'' dedi. 
     Konferansı, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ertuğrul Özdemir ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar takip etti.