Yargıday 5'inci Ceza Dairesi SHÇEK'in davaya müdahil olma isteğinin yerine getirilmediği gerekçesiyle kararı bozdu. Dava pazartesi günü yeniden görülecek.

Menderes İlçesi'ne bağlı Yeniköy'de oturan, para karşılığı erkeklerle birlikte olduğu ileri sürülen 36 yaşındaki F.B.'nin, geçen yıl 27 Ekim'de, sürekli ağlayıp fenalaşınca Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüğü bebeği N.N.B.'de yapılan muayenesinde şiddet ve tecavüz bulguları belirlenmişti. Adli Tıp Kurumu da bu yönde rapor vermişti. Jandarma anne F.B. ile aynı evde birlikte kaldığı 40 yaşındaki M.D., 41 yaşındaki Y.V. ve bekçilik yapan 69 yaşındaki A.A.'yı gözaltına almış ve hepsi de tutuklanmıştı. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun, velayetin iptali için açtığı dava da hemen karara bağlanıp minik N.N.B.'nin velayeti anne ve babasından alındı.

İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 22 Ocak 2007'de yapılan son duruşmada, hakkında "eziyet etmek" suçundan 8, "cinsel istismara yardımcı olmak" suçundan 15 olmak üzere toplam 23 yıl hapsi istenen anne F.B. ile "çocukların cinsel istismarı" suçundan 20'şer, "müstehcen yayın bulundurmak" suçundan 4'er yıl olmak üzere toplam 24'şer yıl hapis cezası verilmesi istenen diğer tutuklu sanıklar M.D., Y.V. ve tutuksuz sanık A.A. ile SHÇEK avukatı Pınar Mekli, katıldı. Sanıklar suçlamaları reddetti.

Mahkeme sanıklardan Y.V.'ye, "Cinsel istismarda bulunmaktan" 15 yıl, "Beden sağlığın bozmaktan" 5 yıl, porno CD bulundurmaktan 1 yıl olmak üzere toplam 21 yıl hapis, anne F.B.'ye, eziyet etmekten önce 6 yıl daha sonra duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 5 yıl, tutuklu sanık M.D., tutuksuz yargılanan A.A.'nın beraatine karar verdi. SHÇEK avukatı Melki, kararı temyiz etti.

Dosyayı inceleyen Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, davayı esastan bozdu. Yargıtay, mahkeme süresince küçük bebeğin koruma altına alındığına dair karar getirildikten sonra, SHÇEK Genel Müdürlüğü vekilinin davaya katılma talebi hakkında olumlu veya olumsuz bir karar verilmemesi nedeniyle kararı bozdu. Sanıklar pazartesi günü tekrar hakim önüne çıkacak.

Bahri KARATAŞ/İZMİR (DHA)