Yapılan toplantıda alınan kararlarla ilgili açıklama yapan Aydın Valiliği, bundan sonra hasta sevk eden kurumun sevk yaptığı kurumdan onay alarak sevki gerçekleştireceğini belirtti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Valiliği “Standartları belirlenmiş doğum öncesi bakım, doğum ve doğum sonu bakım, hizmetlerine erişilebilirlik, sağlık hizmetlerinden faydalanma, sağlık hizmetlerinin kalitesi ve hizmet sunan sağlık kurumları arasında koordinasyonun sağlanarak işleyen bir sevk sisteminin oluşturulmasının önemi çok büyüktür. 2008/13 Sayılı Başbakanlık Genelgesine göre "Bütün Sağlık Kuruluşları, komuta kontrol merkezinin çalışmalarında gerekli yardımı ve kolaylığı sağlamalı, acil vakaya ait tıbbi bilgileri vermeli ve komuta kontrol merkezinin nakille ilgili talimatlarına uymak ve sevk edilen hastayı kabul etmek zorundadır" denilmektedir” ifadelerine yer verildi. Bu sistem ile bundan sonra hastaların kapı kapı dolaşması önlenmeye çalışılacak.
Başbakanlık Genelgesi doğrultusunda Vali Yardımcısı Celal Ulusoy başkanlığında, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, ADÜ Tıp Fakültesi"nde görev yapan ilgili hekimler, Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Niyazi Kocakaplan, Özel Nysa Hastanesinde Görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Kamil Kurt, Özel Nysa Hastanesinde Görevli Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.Yasin Bulut"un katılımları ile yapılan toplantıda bir çok konu görüşülerek karara bağlandı.
Toplantıda; Doğum sonrası oluşabilecek kanamalara müdahale edecek posportum kanama ekibi kurulması, Hasta sevkleri, 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi aracılığıyla uyum içersinde sağlanması, Yeni doğan yoğun bakım ünitelerinin geliştirilmesi, Yeni doğan ve erişkin yoğun bakımlarda görev yapan personelin sertifikizasyon ve eğitimlerinin tamamlanması, ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi personel ihtiyaçlarını, Aile Hekimliğine geçiş sürecinde Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan personeller tarafından karşılaması, Hastaneler arası yapılacak sevklerle, ilgili genelge doğrultusunda sevk edilen kurum onayı alınmadan hastaneden sevkinin yapılmaması, İlgili Kurumlar arasında (Sağlık Bakanlığı Hastaneleri, Üniversite Hastaneleri ve Özel Hastaneler) bilgi paylaşımının yapılması ve koordinasyonun sağlanması hususunun görüşülüp planlandığı belirtildi.