Kuşadası Körfezi"nde yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya çalışan ve aralarında 4 bebeğin de bulunduğu 30 kaçak göçmen, bindikleri lastik bot batmak üzereyken Sahil Güvenlik ekipleri tarafından son anda kurtarıldı. Savcılığın talimatıyla olayla ilgili soruşturma başlatan polis, insan tacirliği yaptığı gerekçesiyle bir kişiyi gözaltına aldı, aynı suçlamayla kaçan firari bir kişi ise aranıyor.
Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Körfezi"nde devriye görevi yapan Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı"na bağlı ekipler, yasa dışı yollardan 5 kişi kapasiteli lastik bir botla Yunanistan"ın Sisam adasına kaçmaya kaçak göçmenleri tespit etti. Kapasitesi üzerindeki yük nedeniyle batmak üzere olan bota müdahale eden Sahil Güvenlik ekipleri boğulmak üzere olan Afganistan uyruklu M.E.C., K.A.C., M.M., A.M., H.M., A.R., K.S., Z.G., D.S., M.M., İ.N., A.R., C.R., A.F., C.R., E.R., M.C., M.İ., M.Ş., S.Ş., Z.C., M.F., Ş.M. ve S.M. ile 1-3 yaşları arasında 4 bebek toplam 30 kaçak göçmeni kurtardı. Önce Sahil Güvenlik Botu"na alınan, sağlık kontrolünden geçirilen ve yemek verilen kaçak göçmenlerin daha sonra ifadeleri alındı. Yasa dışı yollardan Yunanistan"ın Sisam adasına kaçmaya çalıştıklarını ve Türkiye"ye de kaçak yollardan giriş yaptıklarını itiraf eden kaçak göçmenler, “ İzmir"de 1500 dolar karşılığında iki Türk vatandaşı ile anlaştık. Daha sonra bizi bota bindirip, gönderdiler “ şeklinde ifade verdiler. İnsan kaçakçılığıyla suçlanan zanlıları polisin fotoğraf arşivinden tespit eden kaçak göçmenlerin ifadesi doğrultusunda Türk vatandaşı A.A. gözaltına alınırken, çıkarıldığı mahkemede tarafından başka bir suçtan da arandığı için tutuklanarak, Söke Cezaevi"ne konuldu. Polis, olayla ilgili insan tacirliği yaptığı iddiasıyla Türk Vatandaşı firari bir zanlının yakalanması için soruşturma başlattı.
Bu arada, Pasaport Kanunu"na muhalefet suçundan Kuşadası"nda hakim karşısına çıkarılan 4"ü bebek Afganistan uyruklu 30 kaçak göçmenin sınır dışı edilmesine karar verildi. Kaçak göçmenler sınır dışı edilmek üzere Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi"ne teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.