Güldünya’nın “Benim umudum kalmadı, bari onun olsun” diyerek Umut adını verdiği bebeğinin babası Servet Taş dün öldürüldü.

TÖRE cinayetlerinin, kadına şiddetin simge ismi olan, adına şarkı yazılan Güldünya, yıllar sonra yine töre şüphesiyle gündemde. 2004’te töre cinayetine kurban giden Güldünya Tören’in (22) çocuğu Umut’un babası Servet Taş (38), Sultanbeyli’de dün sabah saatlerinde 2 kişinin silahlı saldırısı sonucu öldü. Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda kaçan şüphelilerin eşkalini belirlemeye çalışan Cinayet Büro ekipleri, cinayeti işleyenlerden birinin Güldünya Tören’in babası Şirin Tören olduğu ihtimali üzerinde duruyor.

Otomobille kaçtılar

Çalıştığı kargo şirketine gitmek için dün sabah evden çıkan Servet Taş, Ahmet Yesevi Mahallesi Barbaros Caddesi Zeliha Sokak’ta saat 07.30 sıralarında önünü kesen 2 kişinin silahla ateş etmesi üzerine kaçmaya başladı. Ancak bir süre sonra 2 bina arasına sıkışan Taş, kafasından 2, omzundan 1 kurşunla vuruldu. Taş, olay yerinde hayatını kaybederken 2 kişi geldikleri gibi 34 TD 2052 plakalı otomobile binerek kaçtı. Olay yerinde 6 boş kovan bulundu. Polis, kayıplara karışan 2 kişi ve otomobil için geniş çaplı arama başlattı.

Bitlis’ten kaçtık ama kurtulamadık

 

GÜLDÜNYA Tören’in öldürülmesinin ardından yaşadığı Bitlis’te tüm aramalara karşın bulunamayan Servet Taş’ın daha sonra eşi ve 4 çocuğu ile İstanbul Sultanbeyli’ye kaçtığı, yakınlarına bile haber vermediği belirlendi. Taş’ın Sultanbeyli’deki ailesi, polise verdikleri ifadede, “Tehditler alıyordu. Öldürüleceğini biliyordu. Bu nedenle buraya kaçtık” diye konuştular.

Adı Güldünya

BİTLİS’in Mutki İlçesi Erler Köyü’nde yaşayan Güldünya Tören, aynı zamanda teyzesinin oğlu olan amcasının kızının eşi Servet Taş’tan iddiaya göre tecavüze uğrayarak hamile kaldı. Taş, olayın duyulmasının ardından köyden kaçtı. Güldünya da İstanbul’da oturan amcası Mehmet Tören’in evine gönderildi. Bebeğini doğurduktan sonra öldürüleceğini anlayan Güldünya, polise sığındı. Baba Şirin Tören’in isteği üzerine,  Güldünya, 66 yaşındaki Alaattin Ceylan’a teslim edildi. Genç kadın 2 ay sonra doğum yaptı ve bebeğine “Umut” adını verdi.

Hastanede öldürdüler

Bu arada aile meclisi, Güldünya’nın ölüm kararını verdi. Güldünya’nın 20 ve 24 yaşlarındaki kardeşleri Ferit ve İrfan Tören, İstanbul’a geldi. Genç kadının yanında kaldığı Ceylan’a, Güldünya’yı Bursa’daki bir yakınlarının yanına götüreceklerini söylediler. Ceylan’ı da yanlarına alarak evden çıktılar. Daha sonra küçük kardeş Ferit Tören, ablasına kurşun yağdırdı. Ardından ağabeyiyle kaçtı. Bacağına isabet eden kurşunla yaralanan Güldünya, Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Genç kadını öldüremediklerini öğrenen 2 kardeş, ertesi gün saat 03.45 sıralarında hastaneye gitti. Refakatçisi olduğunu söyleyerek içeri giren kardeşlerden biri ablasının kafasına ateş ederek öldürdü. Hürriyet