İlk defa anne olan İngiliz kadın Charlotte Karem yeni doğan bebeğini kaybedince yıkıldı. Doktorlar Mira adlı kız bebeğin ölümüne, doğum sonrası annenin dudağında çıkan uçuğun neden olduğunu söyleyince kadın bir daha yıkıldı. Dudaktaki uçukla oluşan herpes virüsü minik yavrunun ölümüne neden oldu.

32 yaşındaki Charlotte hastanede doğum yaptıktan bir gün sonra dudağında uçuk çıktı. Talihsiz anne, dudaktaki yaranın bebeğine zarar verip vermeyeceğini hemşirelere sordu.

Hemşire, panik yapmaya gerek olmadığı, uçuğun minik yavruya zarar vermesinin söz konusu olamayacağı, bir iki gün sonra yaranın kendiliğinden iyileşeceği cevabını verdi.

Anne bir kaç gün sonra hastaneden tahliye edilerek evine gönderildi ancak kısa süre sonra bebek yaşamını yitirdi.

Ölümle yıkılan kadın, gerçeği öğrenince asıl şoku o zaman yaşadı. Doktorlar bebeğin ölümüne kadının dudağındaki uçuğun neden olduğunu söyledi.

Küçük Mira'nın bağışıklık sistemi herpes virüsüne karşı yeterince gelişmediği için hayatını kaybetti. Oysa doğum sırasında annenin dudağında benzer bir uçuk çıkmış olsaydı, bebek anne karnında bu virüse karşı bağışıklık sistemini geliştirmiş olacaktı. Böylelikle sıradan bir uçuk nedeniyle hayatını kaybetmeyecekti.

DÜNYADAN KISA KISA...

LİBYALI KANI TAŞIMADIKLARINI GÖSTERMEK İÇİN DNA TESTİ YAPTIRDI
Adriyatik'teki küçük İtalyan adası Tremiti'nin 30 civarındaki sakini, Libya lideri Muammer Kaddafi'ye Libyalı kanı taşımadıklarını göstermek için DNA testi yaptırdı. La Repubblica gazetesinin haberine göre, Tremiti belediye başkanı Giuseppe Calabrese, Trablus'la Roma arasında sömürge döneminden kalma anlaşmazlığa son noktanın konulabilmesi için Kaddafi'nin yapılmasını istediği teste can-ı gönülden katıldıklarını, testin adalıların Libyalı kanı taşımadığını gösterdiğini söyledi.

KONFÜÇYÜS'ÜN 77. GÖBEKTEN TORUNU HAYATINI KAYBETTİ
Çinli filozof Konfüçyüs'ün 77. göbekten torunu hayatını kaybetti. Yerel medyanın haberine göre, Tayvan'da yaşayan 88 yaşındaki Kung Teh-cheng, kalp ve akciğer yetmezliğinden öldü. Çin'in kuzeyinde, atalarından kalma bir evde doğan Kung, 1949 yılında Tayvan'a yerleşmişti. Kung, elli yıldan bu yana adada, her yıl Konfüçyüs'ün doğum gününde düzenlenen resmi töreni yönetiyordu.

MACARİSTAN'DA ÜÇ OSMANLI FIRINI BULUNDU
Macaristan'ın Szekesfehervar şehrinde bir inşaatın temelinde 16. ve 17. yüzyıla ait 3 Osmanlı fırını bulundu. Arkeolog Gyula Siklosi, yaptığı açıklamada, Osmanlı dönemine ait 3 fırının mangal kömürü ile çalıştığını söyledi. İyi durumda oldukları açıklanan fırınların topraktan çıkarıldıktan sonra Szekesfehervar Müzesi'nde sergileneceği bildirildi.

IRAK'TA 3 AMERİKAN ASKERİNİ ÖLDÜREN MİLİTANA ÖLÜM CEZASI
Irak'ta 2006 yılında 3 Amerikan askerini öldürmekten suçlu bulunan El Kaide militanına ölüm cezası verildi. Davaya bakan mahkemenin, yargılanan 3 sanıktan İbrahim El Karaguli'ye idam cezası verdiği, Karaguli'nin cezasının asılarak infaz edileceği bildirildi. Diğer iki sanık Velit El Kertani ve Kazım El Zubayi'nin ise delil yetersizliğinden suçsuz bulunduğu belirtildi. Her üç sanığın bir yıldır tutuklu bulunduğu kaydedildi.

KUZEY KORELİ ASKER GÜNEY KORE'YE GEÇMEYİ BAŞARDI
Kuzey Koreli bir askerin çok sıkı korunan sınırı geçerek, Güney Kore ordusuna ait bir karakola ulaşmayı başardığı bildirildi. Güney Kore ajansı Yonhap'taki haberde, adı açıklanmayan 30-40 yaşlarındaki Kuzey Koreli askerin Güney Kore'nin başkenti Seul'un 120 kilometre kuzeydoğusundaki Cheolweon'da bulunan ordu karakoluna ulaştığı, askerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Kuzey Kore'den son kaçış Haziran ayında olmuş, bir çift sınırı deniz yoluyla geçmişti.
HÜRRİYET