GAZİANTEP, (DHA)

GAZİANTEP'te, sevgilisi 20 yaşındaki Hasan Özbilge ile girdiği ilişki sonucunda hamile kalan 14 yaşındaki H.K., düşürdüğü bebeğini çöpe attı. Bu durumu ailesinden gizleyen H.K. kanaması durmayınca fenalaşıp hastaneye kaldırıldı. Özbilge ise tutuklandı.


İddiaya göre, Yunus Emre Mahallesi'nde oturan H.K., sevgilisi Hasan Özbilge'den hamile kaldı. 7 aylık hamile olan H.K., bu durumu ailesinden de gizledi. Evde kimsenin olmadığı sırada sancıları tutan H.K., düşük yaptı. Bebeğin ölü olduğunu anlayan H.K., cesedi mahalledeki çöp bidonuna attı. Bir süre sonra çöpü karıştıran bir kişi tarafından fark edilen bebek cesedi, ihbar üzerine olay yerine gelen polis tarafından alınarak otopsi için Gaziantep Devlet Hastanesi"ne götürülüp soruşturma başlatıldı.

Düşük yaptığını ailesinden gizleyen H.K. da kanaması durmayınca fenalaştı. Ailesi tarafından Gaziantep 75'inci Yıl Kadın Doğum Hastanesi'ne götürülen H.K.'nın düşük yaptığı belirlenip, tedaviye alındı. Bebeğinin akıbeti hakkında çelişkili bilgi veren H.K., tedavisinin ardından adı açıklanmayan 3 akrabasıyla birlikte gözaltına alındı. H.K., ifadesinde sevgilisi Hasan Özbilge'den hamile kaldığını, bu durumu ailesinden gizlediğini, düşük yaptıktan sonra bebeğin cesedini çöp bidonuna attığını itiraf etti.

Bunun üzerine gözaltına alınan Hasan Özbilge, H.K. ve onun 3 akrabasıyla birlikte nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Özbilge tutuklanırken, H.K. ve 3 akrabası tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.