Cizre'de, Öcalan'ın Suriye'den çıkartılışı nedeniyle yasadışı gösteri yapan grubun üzerine polis tarafından atılan gaz bombası annesinin emzirdiği 18 aylık Mehmet Uytun'un başına gaz bombası isabet etti.

Kafatası çatlayan Mehmet Uytun, Diyarbakır'da yoğun bakıma alındı.

Mehmet bebeğin başına isabet eden bombanın, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının yıldönümü nedeniyle düzenlenen gösteriler sırasında güvenlik güçlerinin kullandığı gaz bombası olduğu öğrenildi.

9 Ekim'de yapılan gösterilerde, güvenlik güçlerinin göstericileri dağıtmak üzere attığı gaz bombalarından ikisinin, Uykun ailesinin oturduğu evine isabet ettiği belirtildi.

Atılan ilk gaz bombası camdan evine içine girdiği, bu sırada, anne Kevser Uytun'un evin balkonunda bebeğini emzirdiği, ilk bombanın paniğiyle evin içine kaçmak isterken atılan ikinci gaz bombasının Mehmet bebeğin başına isabet ettiği öğrenildi.

Baba Turan Uytun'un Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırdığı bebeğin, beyin kanaması geçirdiği ve kafatasında çatlaklar olduğu belirlendi.

Ameliyata alınan ve kanaması durdurulmaya çalışılan Mehmet bebek, daha sonra ambulansla Diyarbakır'a sevk edildi ve yoğun bakıma alındı.

Bebeğin hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey, "Anne kucağında bile güvenlik kalmadı" diye tepki gösterirken, DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, savcının ne olay yerine ne de hastaneye gitmediğini iddia etti ve TBMM'ye soru önergesi vereceğini söyledi./akşam