Antalya'da yaşayan iki çocuk annesi Ferhan Kahraman, üçüncü çocuğuna hamileliğinin 24'üncü haftasında kontrol için bir özel hastaneye gitti. Burada yapılan incelemede, bebeğin böbrekle iç idrar kanalının birleşim yerinde darlık ve bu nedenle böbrekte genişleme tespit edildi. 
 
Hazırlıkların ardından bebek henüz anne karnındayken ameliyata alındı. Prof. Dr. Mehmet Emin Soysal tarafından yapılan operasyonla, bebeğin böbreğinde darlık bulunan bölgeye katater yerleştirildi. 
 
Ferhan Kahraman'ın hamileliğinin 38'inci haftasında sezeryanla ''İclal'' ismini verdikleri bebek dünyaya geldi. Doğduktan sonra yapılan testlerde böbrekteki büyümenin devam ettiğini belirleyen doktorlar, bebek 8 günlükken tekrar ameliyata karar verdi. Geçirdiği ikinci operasyonla bebeğin katater takılan bölgesi alındı. 
 
Bu tür ameliyatların çok nadir yapıldığını belirten Hastanenin Başhekimi Prof. Dr. Murat Lekili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti. Bebeğin en büyük şansının böbrek büyümesinin erken farkedilmesi olduğunu anlatan Lekili, ''Böbreğe erken müdahale etmeseydik, minik İclal ömrü boyunca tek böbrek ile yaşamak zorunda kalabilirdi. Ama şu anda çok sağlıklı. 3-4 gün içinde taburcu edeceğiz'' dedi.
AA