STK temsilcileri, BDP yönetiminin 12 Haziran genel seçimlerinde hezimete uğramamak için ortalığı karıştırmaya çalıştığını söylediler.

Nevruz kutlamalarında polise taş ve tokat atan BDP"li milletvekillerine Güneydoğulu sivil toplum örgütlerinden de tepki geldi. Polise tokat atılmasının kabul edilemez olduğunu belirten STK"lar, BDP yönetiminin 12 Haziran genel seçimlerinde hezimete uğramamak için ortalığı karıştırmaya çalıştığını söyledi.

“BDP"LİLERİN MASKESİ DÜŞTܔ

Akit"e konuşan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, polise taş ve tokat atanların kandan ve terörden beslenen siyasi odaklar olduğunu belirterek, “Türkiye"de iç huzur ve barış sağlandığında gündemden düşeceklerini düşündükleri için terörün tırmandırılmasını istiyorlar. Yani siyasi rantlarının devam etmesini istedikleri için huzur ortamından rahatsız oluyorlar” dedi. BDP"lilerin, barış ve huzur içinde kutlanması gereken Nevruz"u kan gölüne çevirmeye çalıştığını belirten Kıymaz, “Emniyet mensubuna tokat atmasının nedeni, emniyet mensubunun da kendisine karşılık vermesini bekleyerek halkı kışkırtmaktır. BDP"lilerin maskesi düşmüştür. Halk artık onları şiddetin maşası ve taşeronu olarak görmektedir. BDP"nin Kürt halkına verecek hiçbir şeyi kalmamıştır. Sorunlar çözüldükçe rahatsızlıkları artıyor” diye konuştu.

“LİSTEDE YER ALMA GİRİŞİMİ”

Eğitim Bir Sen Muş Şube Başkanı Hamdullah Karasu ise her kim olursa olsun bir insanın eline taş alıp atmasının doğru olmadığını belirterek, “Özellikle taş ve tokat atan bir milletvekili ise bunun savunulacak hiçbir yanı yoktur.

Halkımız topluma öncülük eden kişilerin arkasında gider. Ancak toplumun önderi olan kişiler de barışçı ve barışı temsil eden kişiler olmalıdır” dedi. 12 Haziran seçimlerinin de önemli bir faktör olduğunu belirten Karasu, “Milletvekili aday adaylıkları söz konusu olduğu için daha şahin olduklarını göstermeye ve ön plana çıkmaya çalışıyorlar. Yoksa listede yer alamama söz konusu olabilir. Listede yer alma girişimi olarak değerlendirilebilir” diye konuştu.

“BÖLGE HALKI HER TÜRLÜ ŞİDDETE KARŞI”

Memur Sen eski Bingöl İl Temsilcisi Abdurrahman Ensari ise bölge halkının her türlü şiddet ve hakarete karşı olduğunu belirterek, “Polise atılan tokat da geçmişte polisin attığı tokat da doğru değildir. Çünkü bölge halkı her türlü şiddete karşıdır” dedi. Sabahat Tuncel"in yaptığı hareketin doğru olmadığını belirten Ensari, “Barış ve kardeşlik ortamını bozacak eylemleri doğru bulmuyoruz. Milletvekillerinin yaptıkları hareket doğru değildir. Bölge halkı huzurun ve kardeşliğin egemen olmasını istiyor” diye konuştu.

“SEÇİMLER YAKLAŞTIĞI İÇİN PROVOKASYON PEŞİNDELER”

Diyanet Sen Adıyaman Şube Başkanı Emin Çil ise demokratik açılım sürecinde rahatsız olan kesimlerin Nevruz"u kendi çıkarları çerçevesinde provoke etmeye çalıştığını belirterek, şunları söyledi: “Kürt halkının çoğunluğu son dönemde yapılan demokratik adımlardan memnundur. Ancak bu açılımlardan rahatsız olanlar ortamı germeye çalışıyorlar” dedi. Yaklaşan seçimlerin şiddet yanlılarını harekete geçirdiğini belirten Çil, “Seçimler yaklaştığı için provokasyon peşindeler. Polise taş ve tokat atarak gerginliği tırmandırmak istiyorlar. Eğer polis karşılık verseydi tam da onların istediği hava oluşturulacaktı” ifadelerini kullandı.

yeniakit