Böyle bir günde BDP milletvekillerinin de Yücel Halis adlı teröristin taziyesine gittiği ortaya çıktı.


BDP’li Van Belediyesi’nin depremin ilk gününde depremzedeyi bırakıp teröriste hizmete koştuğunu ortaya koyan haberimiz gündeme bomba gibi düşerken, bugün de bu partinin “en özgürlükçü ve en demokratik” görünümlü milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in gerçek yüzünü gözler önüne seriyoruz.

DEPREM GÜNÜ TERÖRİST TAZİYESİNDE

Her fırsatta “sevgiden, barıştan” söz eden İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in de aralarında bulunduğu bir grup BDP’linin, halkına ve Mehmetçiğe kurşun sıkarken öldürülen teröristin taziyesine katıldığı ortaya çıktı. Hem de depremin 2. günü. Depremin hemen ardından “Devlet nerede” açıklamaları yaparak isyana davetiye çıkaran BDP’lilerin, diğer taraftan ise terörist cenazesine taziyede bulunduğunu gösteren fotoğraflara ulaştık. Tarih depremin 2. günü yani 24 Ekim. Yer, öldürülen terörist Yücel Halis için açılan taziye evi. BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ile Nursel Aydoğan ve Akın Birdal, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Sanatçılar Suavi ile Ferhat Tunç teröristin yakınlarına taziyede bulunuyor.

PKK BU İSİM İÇİN 24 MEHMETÇİĞİ ŞEHİT ETTİ

PKK, Hakkari Çukurca’da 24 askerin şehit edildiği 19 Ekim’deki saldırılara, BDP’lilerin taziyesine gittiği Yücel Halis’in de aralarında bulunduğu 7 teröristin 10 Ekim’de etkisiz hale getirilmelerini gerekçe göstermişti.

İHD BAŞKANI, SUAVİ, FERHAT TUNÇ

PKK’ya yakın ROJ TV’de 24 Ekim’de yayınlanan haberde; terörist Yücel Halis’in taziyesine “BDP’li vekiller Sırrı Süreyya Önder, Nursel Aydoğan, Akın Birdal, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Sanatçılar Suavi ile Ferhat Tunç’un da katıldığı” duyuruldu ve bu isimlerin taziye görüntüleri yayınlandı.

BDP REZALETE SAHİP ÇIKTI

Bu arada, enkazın altında can çekişen vatandaşların acil yardım beklediği dakikalarda BDP’li Van Belediyesi’nin, personelini ve resmi araçlarını Mehmetçiğe kurşun sıkarken öldürülen teröristin cenazesini almak üzere 573 kilometre uzaklıktaki Malatya’ya göndermesi sert tepkilere neden oldu.  Deprem felaketini istismar ederek hükümeti suçlayan BDP’lilerin, konuyla ilgili yaptığı savunma ise “Bu kadar da olmaz” dedirtti.

AKİT’E TEPKİ GÖSTERDİLER

Eleştirilerin odağında bulunan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya konuşmaktan kaçınırken, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise halkın yardımına koşmayan belediye başkanından hesap sormak yerine rezaleti ortaya çıkaran Akit’e kızdı. Bekir Kaya’ya sahip çıkan Buldan, “Depremi bıraktınız, şimdi bunun peşine mi düştünüz?” ifadesini kullandı.

BAŞKAN HAİN İÇİN KONVOY OLUŞTURDU

Diğer taraftan depremzedelerin yardımına ilk koşması gereken BDP’li Bekir Kaya başkanlığındaki Van Belediyesi’nin, bütün imkanlarını ve enerjisini PKK’lılar için harcadığı ifade ediliyor. BDP’li belediyenin, Kato Dağı’nda sürdürülen operasyonlarda öldürülen örgütün üst düzey yöneticilerinden sözde KCK konsey üyesi Emrah Bayer ile Kasım Karaboğa’nın cenazelerini de Malatya’daki otopsinin ardından Van’a getirdiği ortaya çıktı. Belediyenin resmi cenaze taşıma aracının ön kısmına çok sayıda askerin şehit edildiği hain saldırıların emrini veren 2 teröristin fotoğrafının konulduğu görülüyor.

KÜRTLER BİR AVUÇ ASALAĞIN UMURUNDA DEĞİL

Öte yandan kendileri ve çocukları lüks bir yaşam süren BDP’lilerin, Van’a yardımda bulunmamasına bir eleştiri de Kürtlere hitap eden Nasname sitesinden geldi. Sitede yer alan yazıda, “Kürtlerin kanından, canından, malından beslenerek bir saltanat kurdunuz ve bu saltanatın nimetlerinden sadece bir avuç asalak yararlanıyor; Kürtler sizin umurunuzda değil” ifadelerine yer verildi.

yeniakit