Tercih size aittir” dedi. 11. Munzur Kültür ve Doğa Festivali kapsamında Tunceli Atatürk Stadyumu’nda bir konuşma yapan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, ilginç açıklamalarda bulundu. Aydoğan şöyle konuştu: “Osmanlı İmparatorluğu dönemin en büyük imparatorluğudur. 
 
Bu mirası devralan Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük devlet olmanın sıfatıyla Kürtlerin uzattığı bu barış elini tutmalı, artık bu ülkede barış ve demokrasi hakim olmalıdır. Ama şunu da belirtmem gerekir ki tüm bu çağrılarımıza rağmen eğer barış eli uzatılmazsa Kürt halkı her zaman söylediği gibi yine söylüyor, savaşa da hazırız, barışa da hazırız. Tercih size aittir.”
 
 “DEMOKRATİK ÖZERKLİĞİ İLAN EDECEKKEN
 
ÇATIŞMA OLMASI TESADÜF DEĞİL”
 
Silvan olayına da değinen Aydoğan, şunları söyledi: “Tam da demokratik özerkliği ilan edeceğimiz 14 Temmuz’da saat 18.00’de ilan edeceğiz. Saat 17.00 sularında Silvan’dan bir çatışma haberi geldi, hem PKK’lılardan hem de askerlerden yaşamını yitirenlerin olduğu söylendi. Bizler biliyoruz ki yaşam da tesadüfler doludur. Bazen yaşam tesadüflerle geçer. 
 
Ama biz biliyoruz ki akşam 5’te gelen haber bir tesadüf değildir. Tam da Kürtler, Kürt halkı demokratik özerkliği ilan edecekken bir saat kala gelen bu çatışma haberi tesadüf değildir. 20 insanımız orada yaşamını yitirdi.” Aydoğan, bu olaydan hükümeti sorumlu tuttu.
 
yeniakit