Gelişmeyi itiraf eden BDP’li İl Başkanı halktan gelen tepki üzerine söylediklerini inkar etti.Ancak ses kaydı BDP’li yöneticiyi yalanladı. İl BaşkanıMüslümKaplan, Star gazetesine “İbadetler Kürtçe yapılıyor. Kürtçe ezan da geçen hafta başladı. Bundan sonra toplumun ağırlıklı dili neyse o dilde okunacak” dedi. 
 
ÖCALAN: NAMAZ TİYATRO 
 
BDP’nin bu uygulaması terör örgütünün elebaşıları Abdullah Öcalan ve Murat Karayılan’ın din karşıtı söylemlerini akla getirdi. Öcalan, konuşmalarında, PKK’nın dinle ilgisi olmadığını vurguluyor. Kendisini de ‘tanrı’ ve ‘yarı tanrı’ olarak lanse ediyor.
 
Öcalan, “Sanat ve Edebiyatta Kürt  Aydınlanması” isimli kitabındaki “Allah Kürtler için değildir, Kürtleri şaşırtıyor” sözleri dikkat çekiyor. Yine Öcalan, “Namaz bir tiyatrodur” diyor.
 
Karayılan da ‘Bir Savaşın Anatomisi’ isimli kitabında Zerdüştlüğe övgüler yağdırıyor. ‘Bir direniş ve var olma felsefesi’ olarak tanımladığı Zerdüştlük inancının,Kürtlerde toplumsal bilinç geliştirerek daha büyük bir şekilde güçlenme ve toparlanmalarını sağladığını savunuyor. PKKmensupları arasında yapılan bir araştırmada Zerdüştlük teröristlerin en çok tercih ettiği din olmuştu. 
 
CAİZ DEĞİL
 
Prof. Dr. Hayrettin Karaman: Ezanın Arapça dilinden farklı bir dilde okutulması sakıncalı. Ezanı Cebrail’in Peygamber Efendimize öğrettiği gibi okutmamız gerekiyor. Aksi halde caiz olmaz. Din siyasete karıştırılmamalı. Kabul görmez.
 
Prof. Dr. Saim Yeprem: Dinimizce uygun görülmeyen bir davranış. Ezanın orijinal metni Arapça’dır. Onun dışındakimetinler kabul görmez. Prof. Dr. Cemil Tokpınar: Müslümanlar için çok önemli olan birlik ve beraberliğe gölge düşürür. Samimi dindar Kürt kardeşlerimiz buna asla onay vermeyecektir.