Kapatılan DTP"nin milletvekillerinin yeni adresi olan BDP, dün Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu"nda 1. Olağanüstü Kongresi"ni yaptı. Kongrede Selahattin Demirtaş, kullanılan 289 oyun 288"ini alarak Genel Başkan seçildi.

Eş başkanlığa ise Gültan Kışanak getirildi. Kongreye birçok Avrupa ülkesinin temsilcilerinin yanı sıra Kandil"den gelen “Barış Grubu”ndan bazı kişiler ile 60 TEKEL işçisi de katıldı. Kongre sırasında yüzleri kapalı gençler, ellerinde Öcalan posterleri ve PKK bayrağıyla tur attılar.

Erdoğan ve Kırmızıgül"e

Başkan Selahattin Demirtaş, konuşmasında “Sivil itaatsizlik” çağrısı yaparak, şunları söyledi: “Ya Türkiye"deki bütün taşları toplayacaksınız ya da çocukların anadillerinde eğitiminin önünü açacaksınız. Öğretmenlere çağrı yapıyoruz: Ana dilde eğitime fiilen başlamalılardır. Anneler, babalar, elinizde dilekçelerle Milli Eğitim müdürlerinin kapısına dayanın, hakkınızı isteyin.

Yılmaz Erdoğan ve Mahsun Kırmızıgül gibi sanatçılara da seslenmek istiyoruz. Doğduğunuz ve içinde büyüdüğünüz kültürün hatırına, kendi anadilinizde de sinema filmleri, sanat eserleri üretebilirsiniz.

Anneler askerlik şubesine

Çocuğu askerde olan veya askere gidecek olan, çocuğu dağdaki ana babalara sesleniyoruz: Çocuğunuzun ölümüne seyirci kalmayın. Analar, gerekirse askerlik şubelerinin önüne dayanın, "Artık çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz" deyin. Çocuklarınızın bu kadar rahat ölüme gönderilmesine razı olmayın.” / DHA