Yüzleri kapalı bir grubun taş atması üzerine polis, göstericileri gözyaşartıcı bomba ile dağıtırken, atılan taşlardan 3 polis yaralandı.

Hatay’ın Hassa İlçesi’ndeki güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada 7 teröristin öldürülmesini protesto etmek amacıyla Şırnak’ta BDP öncülüğünde yürüyüş düzenlendi. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı yürüyüşte, yüzleri kapalı gençler öldürülen 7 PKK’lının fotoğrafları ile ’intikam’ yazılı pankart taşıyıp, terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.

BDP il binası önünden Ömer Kabak Meydanı’nda bulunan demokratik çözüm çadırına kadar ’İntikam’ sloganları atarak yürüyen grubun içindeki yüzleri kapalı gençleri polis gözaltına almak istemesi üzerine gerginlik çıktı. Polis ile göstericiler arasında yaşanan gerginlik sırasında bazı kişileri polise taş attı. Bunun üzerine polis de göz yaşartıcı bomba kullanarak taş atanları dağıttı.

Çevik kuvvet ekiplerinin gaz bombaları ile müdahale ettiği grubun içinde bulunan yüzü kapalı iki kişi yakalanarak gözaltına alınırken, 3 polis de atılan taşlardan çeşitli yerlerinden yaralandı. Olayda yaralanan Polisler Şırnak Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Gerginliğin yatışmasından sonra BDP İl Başkanı Abit İke İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Sarı ile görüşerek, yakalananların serbest bırakılmasını istedi. Abit İke, "Ya onları serbest bırakın ya da bizi de gözaltına alın" dedi. Emniyet Müdür Yardımcısı Sarı ise göstericilerin pankart açarak taş attıklarını söyledi. Gözaltına aldıklarını serbest bırakamayacaklarını ancak en kısa süre içerisinde adliyeye sevk edeceklerini söyleyen Sarı, son kararı adli mercilerin vereceğini söyledi.

Yaklaşık 10 dakikalık görüşmeden sonuç alınamayınca, kalabalık yolun ortasına oturarak trafiği bir süre engelledi. Oturma eylemine BDP İl Başkanı Abit İke ve İl Genel Meclis Başkanı Leyla Birlik de katıldı.

Olaylar sırasında gözyaşartıcı bombalardan birinin düştüğü Gazipaşa İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan öğrencilerin gazdan etkilendiği belirtildi. Okul öğretmenlerinden Hacı Zeyrek, Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Sarı yanına gelerek, "Okula 2 defadır gaz bombası atıyorsunuz. Yeter. Mahvettiniz çocuklarımızı. Bakın ben öğretmenim beni tanıyanlar bilir. Halime bakın, çocuklarımın haline bakın. Yeter Allah aşkına yeter. Kaç defadır aynı şeyi yapıyorsunuz. İnanın okulda 20 tane çocuk bayıldı. Halimize bakın. Olaya müdahale edin. Taş atıyorsa müdahale edin hakkınızdır ama okula atmaya hakkınız yok" dedi. Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Sarı ise "Ben geldim durup dururken buraya gaz mı attım. Ben de istemiyorum. Buraya 100 tane taş geldi. Ben nasıl müdahale edeyim" dedi.

BDP il başkanı Abit İke ise Kürtçe yaptığı kısa açıklamada, "Kürt halkı Sayın Öcalan’ın öncülüğünde bu güne kadar geldi. Kürt halkı çok büyük bedeller ödedi. Kürt gençleri canlarını verdiler. Artık yeter diyoruz." dedi. 

Mynet