12 Haziran seçimlerinde 36 milletvekili ile Meclis'e giren Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku, genişleyerek ana muhalefet gücü olma hedefiyle 20 bölgeden 825 delegeli bir kongre topluyor.
 
‘BLOK PARTİSİ’ KURULACAK
 
Bugün ve Pazar günü yapılacak çalışmalarla Kongre Girişimi’nin ismi, yönetimi, tüzük ve programı belirlenecek, ortak bir parti kurma yönünde karar alınacak.
 
Barış ve Demokrasi Partisi, Emek Partisi, Eşitlik ve Demokrasi Partisi, KADEP, DSİP, ESP, SDP ve Yeşiller gibi partiler varlıklarına devam etmekle beraber, seçimlere yeni partinin çatısı altında katılacak. Meclis’teki parlamento grubu da bu partinin grubu olacak.
 
'BİRLEŞİYORUZ'
 
Kurultay'a blok milletvekilleri, Suavi, Ferhat Tunç, Onur Akın gibi sanatçılar, DTK Eşbaşkanları Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, değişik etnik ve dini grupların temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.
 
Kurultay'ın yapıldığı salona, aralarında Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Yunanca, Suryanice ve Arapça'nın da bulunduğu 13 ayrı dilde "Birleşiyoruz" yazısı asıldı.
 
SALONUN YARISI KADIN
 
Kongrenin yüzde 50 cinsiyet eşitliği ilkesi nedeniyle salonun yarısını kadınlar oluşturdu. Çok sayıda genç delegenin katıldığı kongrede ilk gün açılış konuşmaları, delege tartışmaları yapılacak yarın ise tüzük ve programa son şekli verilerek 100 kişilik daimi meclis ve yürütme görevini görecek olan divan oluşturulacak.
 
Ankara Anatolia Gösteri Merkezi'nde saat 10.00'da başlayan ‘Kongre Girişimi Kuruluş Kurultayı’ şu saatlerde devam ediyor.
 
Salonda kadın, emek, ekoloji, barış ve gençlik vurgulu pankartlar dikkat çekiyor.