Ancak, Kışanak'ın 'kiminle ittifak yapacağımaza karar vermedik' sözleri BDP'nin ittifak için arayış içinde olduğunu da gösterdi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, 'Dörtyol olaylarında Hataylıların sağduyulu davranışından mutluyuz, ancak olaylardan sonra ciddi soruşturma yapmayan ve gerçek suçluları bulmayan yetkililere sitemliyiz'' dedi.

Kışanak, Saklı Ev'de düzenlediği toplantıda, 26 Temmuzda Dörtyol ilçesinde 4 polis memurunun öldürülmesinden sonra ilçede yaşanan olayları benimsemediklerini belirterek, bu tür üzüntü verici olayların bir daha yaşanmaması dileğinde bulundu.

Olaylardan zarar gören ve kullanılamaz hale getirilen Dörtyol BDP Hizmet Binası'nın açılışı için kentte bulunduğu ifade eden Kışanak, ''Dörtyol olaylarında Hataylıların sağduyulu davranışından mutluyuz ancak olaylardan sonra ciddi soruşturma yapmayan ve gerçek suçluları bulmayan yetkililere sitemliyiz'' dedi.

Hatay'ın, çok kimlikli ve kültürlü bir kent olduğunu, burada Kürt, Türk, Hristiyan, Yahudi, Alevi ve Sünninin yıllardır yan yana ve kardeşçe yaşadığını belirten Kışanak, barış ve hoşgörü mesajları vermesiyle tanınan Hatay'ın, Dörtyol'daki olaylardan dolayı provokasyonla anılmasını arzu etmediklerini söyledi.

Kışanak, ''Bu gibi olaylarda, Kürt ve Türk'leri birbirlerine kırdırmak isteyen karanlık güçlere izin vermemek gerekir. Dörtyol olaylarında güvenlik güçleri yerinde ve zamanında önlem alsaydı istenmeyen olaylar yaşanmazdı. Olaylardan sonra 3-5 kişinin göstermelik ceza alması önemli değildir. Önemli olan bu gibi benzeri olayları çıkarmak karanlık güçlerin belirlenmesidir'' diye konuştu.

Gültan Kışanak, 2 gün önce Dörtyol'a giden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmalarını yakından takip ettiklerini, Bahçeli'nin vatandaşların sağduyulu olması çağrısı ve üslubunu beğendiklerini kaydetti.

Kışanak, bir gazetecinin ''CHP ile genel seçimlerde ittifak yapacak mısınız?'' sorusunu ''Öncelikle gücümüz yettiği kadar seçim barajının indirilmesi ve temsilde adalet sağlanması için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Genel seçimlerde CHP ile ittifak yapacağımız doğru değil. CHP'de koltuktan Ali, kalktı Veli oturdu. Yeni Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, sürekli olarak değişimden söz ediyor. CHP'nin nasıl bir yöntem izleyeceğini bekliyoruz. Barış, insan hakları, demokrasi konusundaki yaklaşımlarını merak ediyoruz. Ne yapacaklarını görmemiz gerekiyor. Partimiz, şu ana dek kiminle ittifak yapacağına karar vermedi'' şeklinde cevapladı.

AA