BDP, Diyarbakır’da 13 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Başbakanlık’ın olayla ilgili soruşturma başlatmasını isteyen BDP, otopsi raporlarının kamuoyuyla paylaşılması çağrısı yaptı. Açıklamada, kendilerinin de haksız yere hedef gösterildiği ifade edildi.

 
HASİP KAPLAN: BİZİM SAFLARIMIZ BELLİDİR
 
BDP'li milletvekili Hasip Kaplan, "Meclis saat 18.00'de toplanacak. Böyle bir ortamda tatile girmemesi lazım. Herkesi göreve çağırıyoruz. Askerlerin acısını yüreğimizde hissediyoruz" dedi.
 
Kaplan, Cemil Çiçek'in "Herkes kendi saflarını belirlesin" açıklamasına karşılık olarak da, "Bizim saflarımız bellidir. Biz Türkiye halklarının izindeyiz" diye konuştu.
 
Öte yandan, BDP Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz, ''Demokratik Çözüm İçin Demokratik Anayasa'' adı altında ülke genelinde düzenlenecek mitinglerin Diyarbakır'dan gelen haberler üzerine iptal edildiğini açıkladı.
 
Sağduyu çağrısı yapan Yılmaz, “Türkiye'de artık kimse kan ve gözyaşı istemiyor. Annelerin, babaların ağlamalarına bir son verilmeli. Bunun da tek yolu barış ve demokrasiden geçiyor. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun Türkiye genelindeki tüm etkinlikleri iptal edildi” diye konuştu. Demokratik Toplum Kongresi, dün yaptığı açıklamada, "Demokratik özerklik" ilan etmişti. Aynı gün Diyarbakır'da 13 askerin şehit olduğu haberi gelmişti.