BDP’den yapılan açıklamada, yaşanan süreçte haksız yere hedef gösterildiğini iddia edilirken, yaşanan olayla ilgili de kapsamlı bir soruşturma istendi. 
 
BDP, ‘Başbakanlık soruşturma başlatarak, yapılan otopsi raporlarının kamuoyuyla paylaşılmalı’ dedi. 
 
PKK’ya yakın sitelerden bazıları, bugün yaptıkları haberlerde çatışma yaşanan bölgeye Türk savaş uçaklarının bomba attığını ve şedit olan askerlerin bu sırada çıkan yangında hayatını kaybettiği iddia edilmişti.
TÜM ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ 
 
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanı Cihan Yılmaz, "Demokratik Çözüm İçin Demokratik Anayasa" adı altında ülke genelinde düzenlenecek mitinglerin Diyarbakır’dan gelen haberler üzerine iptal edildiğini açıkladı. 
Yılmaz, BDP İl Merkezi’nde yaptığı açıklamada, Diyarbakır Silvan’da yaşanan olayların hemen ardından birtakım kişilerin toplumsal kaos yaratmak adına tahrik edici açıklamalarda bulunduğunu öne sürerek, bu gibi durumlarda insanları yanlışa sürükleyebilecek sert açıklamalardan kaçınılması gerektiğini savundu. 
Olayların demokratik yol ve barışçıl çözümler ile aşılabileceğini öne süren Yılmaz, şunları kaydetti: 
"Hepimize düşen ilk görev aklı başında yaklaşımlar ve sağduyulu açıklamalarla insanları terörize etmekten kaçınmaktır. Türkiye’de artık kimse kan ve gözyaşı istemiyor. Annelerin, babaların ağlamalarına bir son verilmeli. Bunun da tek yolu barış ve demokrasiden geçiyor. Türkiye genelinde demokratik bir anayasa isteğine yönelik mitingler düzenliyorduk. Mersin’de dün gerçekleştirdiğimiz mitingi de Diyarbakır Silvan’dan gelen haberlerin ardından yarıda kestik. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun Türkiye genelindeki tüm etkinlikleri iptal edildi." (dha, aa)