Ulusal mekanizmalardaki yaptığı suç duyurularından sonuç alamadıklarını savunan BDP Eşbaşkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, BM'ye de şikayet hazırlıklarında bulunduklarını bildirdi.

BDP Eşbaşkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Gaziantep'te yapılan bombalı saldırının ardından, partilerine karşı yapılan saldırılarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Danış, 11 ayrı parti binalarına yapılan saldırı, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Ulusal mekanizmalardaki yaptığı suç duyurularından sonuç alamadıklarını savunan Beştaş, bunun için BM Örgütlenme Özgürlüğü Özel Raportörlüğü'ne BM İnsan Hakları İşkence ve Irk Ayrımcılığını Önleme Alt Komisyonu'na da bir hafta içinde başvuracaklarını bildirdi.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORSAK BU ÇOK DEĞERLİDİR"

BDP' nin suç duyurularına karşı, yargının suçluları cezasız bırakıldığını da iddia eden Beştaş, şöyle devam etti:

"Bugün hala suç duyurusunda bulunup şikâyet ediyorsak, bu çok değerlidir, bu çok anlamlıdır. Bu cümlelerimin muhatabı Türkiye'de sorumluluk duyan herkestir. Bizim bu önemli duyarlı ve yasal girişimlerimizin karşılık bulmasını bekliyoruz."

"DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNE KATKI SAĞLAMAZ"

MHP'nin dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili gazetecilerin sorduğu soruya ilişkin de Beştaş, şu cevabı verdi:

"Dokunulmazlıkların kaldırılması, Kürt sorununu çözebilecek bir çözüm değildir. Bu kendini tekrar etmektir. Başka hiçbir anlamı yoktur. Arkadaşlarımızın dokunulmazlıklarının kaldırılması için yasal ve anayasal hiçbir gerekçe yoktur. Bu sadece toplumu germekten başka bir anlam taşımayacaktır. Türkiye tarihinde 54 parti kapatmıştır. Kapatma davalarında Türkiye mahkûm edilmiştir."

"ULUSAL MUTABAKAT METNİNİ ELE ALACAĞIZ"

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in terör sorununun çözülmesi için ulusal mutabakat metnini hazırladığını hatırlatılması üzerine de Beştaş, bu konuda yetkili organlarının Türkiye'nin demokratikleşmesi ve ulusal mutabakat metinlerine ilişkin çok ciddi hassasiyet gösterdiklerini ve izlediklerini söyledi. Meral Danış Beştaş, yetkili kurullarında bunu tartışacaklarını ve ele alacaklarını sözlerine ekledi.