BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın, "sınır ötesi operasyonlarla KCK operasyonları koordinasyon içinde yürüyor" sözleriyle bağımsız yargıya talimat verildiğinin ortaya çıktığını savundu. Konuyla ilgili Meclis araştırması açılması önergesi verdiklerini duyuran Kaplan, BDP dışında, 26 vicdanının sesini dinleyecek milletvekiline ulaştıklarında da Meclis soruşturması ve Yüce Divan için düğmeye basacaklarını söyledi. 
 
BDP’li Kaplan, TBMM’de 21 Aralık’ta bir günlük uyarı grevi yapacak KESK yöneticileriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Yapılacak göreve BDP olarak destek verdiklerini duyuran Kaplan, "Açılım Koordinatörü" Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın "Tek yönlü uyguladığımız entegre bir stratejimiz var devlet olarak. Sınır ötesi operasyonlardan, KCK operasyonlarına hepsi koordinasyon içinde tartışılmış, kararlaştırılmış, planlanmış ve yürütülmektedir" açıklamasını "Tüyler üpertici" olarak nitelendirdi. 
 
-"PLANLAMA MGK’DA MI, PENSİLVANYA’DA MI YAPILDI"-
 
Atalay’ın "itiraf niteliğindeki" sözleri ile bağımsız yargıya talimat verildiğinin açığa çıktığını savunan Kaplan, "Bir hukuk devletinde değil muz Cumhuriyetinde bile bu kadar kabaca hukuk ihlali olmaz" dedi. Açılım sürecinde yapılan gizli görüşmeleri, bu konudaki hukuksuzlukları açığa çıkartmak için Meclis Araştırması açılması için önerge verdiklerini duyuran "Bakan Atalay’a, ‘Nedir entegre stratejiniz, Meclis’e getirin diye sorduk. Nasıl koordinasyon içinde yaptınız, nerede kararlaştırdınız nerede planladınız. Meclis’te olmadığına göre MGK’da mı Pensilvanya’da mı nerede yaptınız? Yargıya neden müdahale ettiniz. Bunların cevabını bekliyoruz" dedi. (anka)