Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, helikopter kazası soruşturmasına bakan özel yetkili cumhuriyet savcılarıyla yaptığı görüşmenin ardından, “Bize yakışan bir şuurda, bize yakışan bir duruşla bundan sonra da aynı kararlılıkla bu işin takipçisi olacağız” dedi.

DESTİCİ:İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYCAĞIZ

BBP lideri Destici, Malatya Adliyesi’nde BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası soruşturmasıyla ilgili görüşme sonrasında basın mensuplarına ve partililere açıklamada bulundu. Destici, “İşin başından beri her türlü provokasyona, her türlü fitneye karşı hukuk içinde kaldık. Çünkü hukuk içerisinde netice alacağımızı çok iyi biliyoruz.

''ADALET BİZİM İÇİN HERŞEYDİR''

Biz BBP’liler olarak, Alperenler olarak, adaleti her şeyin üzerinde tutan bir şehit liderin dava arkadaşlarıyız. Onun içinde bu süreçte hiç kimseye haksızlık yapmamak, hiç kimsenin hakkına hukukuna tecavüz etmek gibi bir düşüncemiz, hiç kimseye haksız yere itham etme gibi hedef gösterme gibi bir düşüncemiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada olmayacaktır. Bize yakışan bir şuurda, bize yakışan bir duruşla bundan sonra da aynı kararlılıkla bu işin takipçisi olacağız” dedi.

Davaya bakan Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı ile görüştükleri ve görüşmeye Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, kaza da hayatını kaybeden İHA Muhabiri İsmail Güneş, Murat Çetin, Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı’nın eşlerinin de katıldığını belirten Destici, “Süreç hakkında biz düşüncelerimizi anlattık, sayın savcılarımızdan da süreç hakkında bilgi aldık” dedi.

Destici, Malatya Adliyesi’ndeki dosya sayısından dolayı Adalet Bakanı’ndan 2 tane özel yetkili savcı talebinde bulunduklarını ve yeni atamalarda 2 savcının görevlendirildiği bilgisini aldıkların söyledi. Destici, “Kim ne derse desin. ‘Bu konuyla gündeme geliyorlar’ desin, ‘bunu istismar ediyorlar’ desin, ‘helikopterin içinden çıkamadı’ desin. Kim ne derse desin, bu olay aydınlanana kadar, bu mesele bugüne kadar nasıl bizim birinci gündem maddemiz olmuşsa, bundan sonrada birinci gündem maddesi olmaya devam edecektir. Onun için biz özel yetkili mahkemeler kaldırılsa bile veya yetkileri değiştirilirse ki, biz buna peşinen karşı olduğumuzu zaten söyledik, davanın dimdik arkasındayız” diye konuştu.

BBP Malatya İl Başkanlığına tehdit mektubu bırakılmasıyla ilgili olarak da Destici, “Tehdit Alperenleri yıldırmaz. Muhsin Yazıcıoğlu’nu kendisine lider olarak seçenler, onunla birlikte davaları için her bedeli göz önün alarak bu gömleği sırtına giymişler. Çünkü biz ölümü başlangıç olarak görenlerdeniz” dedi.