Şanlıurfa'da, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu'un katıldığı iftar yemeğinde yumruklu kavga çıktı. Çıkan kavgada partililer, kendilerini ayırmaya çalışan polislere sert çıkışıp kavgayı görüntüleyen gazetecileri ise engelleyip tartaklamaya çalıştılar. Olaylar üzerine gazeteciler Topçu'nun konuşmasının yarısında konuk evini terk etti.

Referandum çalışmaları kapsamında, Şanlıurfa'ya gelen BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu onuruna, BBP İl Başkanlığı tarafından aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 100 kişiye iftar yemeği verildi. Edessa Konukevi'ni seçen BBP'liler, mekanın dar ve sıcak oluşu nedeniyle bunalarak, bir kısım partili konukevini terk etti. Urfa karışık kebabından oluşan iftar menüsüyle orucunu açan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, kısa süre kaldığı odanın sıcak oluşu nedeniyle avluya çıkarak serinlemeye çalıştı. Ardından Topçu, iftar yemeğine katılan partililere hitaben bir konuşma yapmak için kürsüye çıktı.

ANAYASA'DA FINDIK, FISTIK ARAMASINLAR

BBP olarak referandumda "evet" oyu vereceklerini açıklayan Topçu, konuşmasında Anayasa paketinin içinde herhangi bir şeyin aranmaması gerektiğini belirterek ilginç bir yorumda bulundu. Topçu; “Fındıktan da bahsedeyim mi? Gittiği yerde anayasa paketinde fındık, kayısı arayan zevat, buraya gelseydi fıstık arardı, Balıklıgöl'ü de arar mıydı bilmem, ama Urfa'da fıstığı kesin arardı. Bu anayasa paketinde bir şey aramaya gerek yok. Anayasada ifade ettiğim gibi af aramaya eşkıyaya af aramaya hacet yok. Bu anayasa paketinde "evet" mühürlerimizle çıktığımız zaman, bir nebze de olsa bütün ülke olarak hukuk devleti olmaya bir adım atacağız. Anayasa'ya evet dediğimiz zaman bağımsız yargıya kavuşacağız. Vereceğimiz cevapla 24 saat kesintisiz demokrasiye ciddi bir adım atmış olacağız.

KILIÇDAROĞLU SSK'DA FINDIK KIRDI

Anayasa paketinin içerisinde fındık, fıstık, kayısı arayan yerine göre bazı yerlerde de hakkı olmamasına rağmen eşkıyaya af arayan CHP'nin o günkü tavrını anlatan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, konuşmasına şöyle devam etti. “CHP eski Genel Başkanı anayasa maddelerinin ikisi hariç 24'üne Urfa'nın tatlısı olan künefe gibi "evet" diyeceklerini söylemişti ve partilileri de ayakta alkış tutmuştu. O gün ayakta alkışlayanların içerisinde bugünkü CHP"nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da vardı. En fazla da o alkışladı. İşte ben de o gün bunların ayakta alkışladığı maddelere bütün milletin "evet" demesini bekliyorum. Aradan fazla zaman geçmedi ve o 24 madde de değişmedi. Şimdi ne oldu da dağ, bayır dolaşıyorsun, gittiğin yerde paketin içinde fındık, kayısı arıyorsun. Ben söyledim Ankara'da kendisine "Ordu'da fındık aramışsın" diye. Ben biliyorum senin nerede fındık kırdığını, SSK Genel Müdürü iken fındıkları orada kırdın. Manen kırdığı fındıkları ben biliyorum. Buradan açık ve net söylüyorum. SSK'da ülkücü olan bir hizmetli bile olmadık çilelere tabi tutuldu. Kırdığı fındık bu. Ondan sonra o hükümette birisi bakan oldu. Daha sonra 10 gün önce bir gazetede başlık atıldı. Maddi olarak kırdığı fındıkla alakalı o bakan ifşaatta bulundu. Şimdi çıkıp iktidar olmayı hedeflediğinizi söylüyorsunuz. Rahmetli İnönü, bu memlekete 16 yıl başbakanlık yaptı. Harput'ta namaz kıldığı bir camide o cami hayvanlar için barınak yapılmış orada daha halen halkaları duruyor. Bu millet seni iktidar yaptı da ne oldu? Sen iktidar olduğunda statükonun yanında yer alırsın, sen iktidar olduğunda millet değerlerinin karışışında yer alıp milletle kavga edersin, millet sana bir daha bu fırsatı vermeyecek.”

"BU MİLLETTE EŞKİYANIN KELLESİNİ HEDİYE EDEMEDİLER"

BBP İl ve İlçe teşkilatı ile Alperen Ocakları üyelerine yönelik yaptığı konuşmasında, İmralı da, ömür boyu hapse mahkum olan PKK lideri Abdullah Öcalan"a gönderme yapan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu,öEşkıya sınırdan geçip bağrımıza hançer saplıyor. İstanbul un göbeğinde bombalar patlıyor. Siz eşkıyanın elebaşlarından birisinin dahi kellesini bu millette hediye edemediniz. Bir kelle var onu da hapislerde besliyorsunuz. Şimdi siz yalancı pehlivanlar gibi milleti kamplara bölüyorsunuz. Bunun hesabını Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşları hesap soracak. "Tencere dibin kara, seninki benden kara" diye sözlerini tamamladığı sırada kavga çıktı.

"ALKIŞ YÜZÜNDEN YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI"

Bu arada Yalçın Topçu'nun konuşmasının sonlarına doğru BBP ile Alperen Ocakları gençleri arasında daha önce alkış nedeniyle çıkan tartışma bir süre sonra tekrar alevlenerek kavgaya dönüştü. BBP İl Başkanı Sabri Cavcı'yı yaptığı konuşma sonrasında alkışlamadıkları için BBP'liler, Alperen Ocağı üyelerine saldırdı. Bu sırada birbirleriyle sözlü hakarette bulunarak ardından yumruklaşan gençleri gören BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, "gençler sakin olun" çağırısında bulundu. Giderek kavganın büyümesi üzerine araya giren sivil polislere de tepki gösteren gençler, kavganın konukevinin dışına taşmasına neden oldu. Bu sırada kavga eden gençleri görüntülemeye çalışan gazetecilere de saldıran gençler, küfürler ve yumruklarla saldırarak görüntü alınmasına engel olmak istedi. Saldırıya maruz kalan gazeteciler ise programı terk etti.