Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Heykel, Merkel ve içki konusunda iktidarı destekliyorum" dedi.

Topçu, partisince Mersin Suphi Öner Öğretmenevinde muhtarlara yönelik düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yaklaşan seçimlerin ülke tarihi açısından önemli bir dönüm noktası olacağına işaret etti.

Herkesin oylarını kullanırken dikkatli olmasını isteyen Topçu, “Bu oluşacak TBMM çok önemli. Çünkü bu milletvekilleri, yeni bir anayasa oluşturacak. Bizim sizden tek isteğimiz, şimdiye kadar tüm siyasi partileri denediniz. Alışkanlıklarınızı yine bırakmazsanız bile, her evden bir oyu, Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşlarına, yani siyasette tertemiz elleri olan bizlere verin” dedi.

Topçu, 81 ilde toplam 156 üniversitenin bulunduğunu belirterek, “156 üniversiteden kaç tanesi, dünyanın 500 üniversitesi arasına girebilmiş? Bu sorunun cevabı yok. Bu bir rezilliktir. Her şehre kampüsü dahi olmayan üniversiteler yapmakla kalkınma olmaz. O nedenle bilim kentleri oluşturulmalı” diye konuştu.

İktidara gelmeleri halinde kamu reformunu hayata geçireceklerini bildiren Topçu, “Bu sayede de 4-A, 4-B veya sözleşmeli personel gibi kavramları kaldırıp, eşit işe, eşit ücret prensibini uygulayacaklarını” ifade etti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Topçu, “Ucube heykel tartışmaları” ile ilgili, “Heykel, Merkel ve içki konusunda iktidarı destekliyorum” dedi. Soruyu yönelten gazetecinin, “Heykel konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ters düştü” şeklindeki sözü üzerine ise Topçu, “Kültür Bakanı zaten varlığına ters” diye konuştu.

CMK'nın 102. maddesinin yürürlüğe girmesiyle gerçekleştirilen tahliyeleri de değerlendiren Topçu, şunları kaydetti:
“Bu olay, Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk devleti olma özelliğinin ne kadar elzem olduğunun ispatıdır. Bu ülke artık vakit geçirmeksizin bağımsız yargıyı hayata geçirmelidir. Hükümet acilen yeni bir anayasayı devreye sokmalıdır. Emniyet güçlerinin ve hükümetin şu dakika itibarıyla tahliyeler kapsamında ortadan kaybedilen sanıkları tekrar adaletin karşısına teslim etmesi gerekir.” (aa)