Güneş enerjisi su deposu görünümü verilen baz istasyonlarına ise tepkiler giderek artıyor. Kamuflajlı baz istasyonlarının ilçedeki okulların yakınına kurulması ise tepkiyi daha da arttırıyor.
Söke'nin Cumhuriyet Mahallesi Yeltepe Mevkiinde Yavuz Selim Lisesi'ne 50 metre mesafede bulunan evin çatısına kurulan baz istasyonunun ardından, bu kez ilçenin Çeltikçi Mahallesi Fahrettin Uyguntüzel İlköğretim Okulu'na 30 metre mesafedeki apartmanın çatısına baz istasyonu kuruldu. Çeltikçi Mahallesi Bayındır Caddesi ile Mehmet ersin Sokak kesişiminde bulunan 5 katlı apartmanın çatısına kurulan kamuflajlı GSM baz istasyonuna tepkilerini dile getiren çevre sakinleri baz istasyonunun kaldırılması için imza toplamaya başladı. Vatandaşın tepki seslerini baz istasyonunun kurulu olduğu bina ile ilköğretim okulu aynı sokakta bulunurken, iki bina arasından sadece yol geçiyor. Baz istasyonunun ilköğretim okuluna yakın mesafede olması tepki seslerini daha da yükseltiyor.
Söke"nin Çelitikçi Mahallesi sakini vatandaşlar; "Baz istasyonunun zararları herkesçe malum. Tüm bunlar bilinirken hala kuruluyor olmasını, bu istasyonlara izin verilmesini anlayamıyoruz. Birde nedense bu baz istasyonları daha çok okullara yakın noktalara kuruluyor. Çevre sakinlerinin, masum çocukların sağlıkları hiçe sayılıyor. Baz istasyonunun kaldırılması için sonuna kadar mücadele edeceğiz. İmza kampanyası başlattık. Topladığımız imzalar ile birlikte şikayetimizi ilgili makamlara ileteceğiz. Çevremizde sağlığımızı tehdit eden baz istasyonlarını istemiyoruz" dediler.