Baz istasyonlarının insan sağlığına etkilerinin sıkça tartışıldığı günlerde, Aydın İl Genel Meclisi bu kez de kez baz istasyonlarının hayvan sağlığı üzerindeki etkilerini tartışmaya açtı.
Aydın"ın Koçarlı İlçesinin Çakmar köyünde yaşanan gebe hayvanlardaki düşük olaylarının artması sebebi ile hayvanlarda yaşanan düşük olaylarının köyde bulunan 2 baz istasyon sebebi ile olup olmadığı Koçarlı İl Genel Meclisi üyelerinin talebi ile Aydın İl Genel Meclisinde tartışıldı. Aydın İl Genel Meclisi toplantısının Şubat ayı ilk oturumunda gündeme gelen konu ile ilgili olarak Koçarlı"nın Çakmar köyünün Ova Mahallesinde 200 metre ara ile 2 baz istasyon bulunduğu belirtildi.
Aydın İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, konunun kendi yetki alanlarının tam olarak içinde olmadığını belirterek, “Konuyu bir yazı ile Jandarmaya iletelim. İlk önce baz istasyonlar oraya kurulurken tüm kurallara uyulmuş mu bakalım. Yasal anlamda bazı eksiklikler var ise muhtar mahkemeye başvurabilir” dedi.
Konu ile ilgili olarak Aydın İl Genel Meclisi üyesi ve Aydın Veterinerler Odası Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu da, olayın iyi araştırılması gerektiğini belirterek “Köyde hayvanlarda yaşanan düşüklerin sebebinin direkt olarak baz istasyonlar olduğunu söylemek çok iddialı olur. Hayvan düşüklerinin pek çok sebebi olabilir. Bunlar arasında viral, bakteriyel ve paraziter sebepler olabilir. Ama baz istasyondan kesinlikle kaynaklanmaz gibi bir şeyde söylenemez. Bunu anlamak için düşük yapmış hayvanlarda tahliller yaparak kanserojen maddenin varlığı ile ilgili çalışma yapılmalıdır” şeklinde konuştu.