Alcatel-Lucent bu konuda heyecan verici bir ürününü tanıttı.

Alcatel-Lucent bugün düzenlediği basın toplantısıyla mobil sektörü değiştirecek bir ürününü tanıttı. Firmanın lightRadio olarak adlandırdığı teknoloji baz istasyonlarını cebe sığdıracak kadar ufaltabiliyor.

Küp şeklindeki ürün, 32 kullanıcıya kadar destek vererek çevredeki cep telefonu ve tablet ürünlerin iletişimi sürdürmesini sağlıyor. Firmanın, 2.5 milyar euro ayırdığı AR-GE çalışmalarının sonucu olan lightRadio, 3G ve LTE destekleyecek şekilde tasarlandı. 2013 yılı itibariyle cep telefonu kullanımının yüzde 50 oranında artacağını ön gören firma, 4G kullanımıyla birlikte kişi başına günlük 3.45 GB gibi bir data tüketimi olacağını bekliyor.

Ürün Nasıl Kullanılacak?

Oluşmakta olan bu pazara şimdiden yatırım yapan Alcatel-Lucent yöneticileri, lightRadio'yu kullanarak cep telefonu şebekelerinin kaldıramayacağı veri ve ses transferi yükünü hafifleteceklerini belirtti.

Önümüzdeki 5 yıl içerisinde akıllı telefonun kullanımın artacağını ve bu talebe operatörlerin yetişemeyeceğini belirten firma yöneticileri yeni ürünleri konusunda oldukça iddialı. 2012 yılı itibariyle kurumsal alanda satışa sunulacak olan lightRadio'nun önümüzdeki 7 yıl içerisinde 100 milyon euro'luk pazar payına sahip olması bekleniyor. Ürün boyutu ve kullandığı enerji miktarı bakımından yüzde 60'lık tasarruf vadediyor.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.