Mehmet Ali Şahin partisinin Karabük Öğretmenevi’nde düzenlenen bayramlaşmaya katıldı. Bayramlaşmadan önce saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı çalarken de ses düzeninde zaman zaman aksaklık yaşandı, ses düzgün çıkmadı. Ardından partililere hitaben konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Şahin, İstiklal Marşı okunmasına değinerek, "Bu bir bayramlaşma. Tıpkı bir sünnet düğünü, nikah gibi. Bir kongre değil, her toplantımızda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na gerek yok. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı resmi içerikli toplantılarda ancak kullanılabilir. Bu bir bayramlaşmadır, burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na gerek yok. Bu onları değersiz gördüğüm için değil, değerli gördüğüm içindir" dedi.

Kendisinin spor bakanı olduğu dönemde İstiklal Marşı’nın müsabakalardan önce okunmamasını düşündüklerini açıklayan Şahin, şunları söyledi:

"Hatta şimdi amatör maçlardan tutunuz da Süper Lig’teki maçlara kadar maçlardan önce İstiklal Marşı okunuyor. İstiklal Marşı milli marşımızdır, ancak milli maçlarda okunur. Bu gelenek ne zaman başladı bilemiyorum. Benim spor bakanı olduğum dönemde de vardı. Hatta bir ara bunu kaldırmayı bile düşündük ama o zamanki atmosfer o kadar farklıydı ki bir takım beklemediğimiz eleştirilere yol açar diye cesaret edememiştik. İstiklal Marşı’nın bir amatör maçtan öncesi okunması, şurada okunması, burada okunması bana göre İstiklal Marşı’nın değerini azaltır diye düşünüyorum. Mesela bizim il danışma meclisinde de saygı duruşu ve İstiklal Marşı var. Bu da bizim parti içi bir toplantımızdır, burada da okunmasına gerek yoktur. İstiklal Marşı’nın nerede okunacağı yasa ve yönetmelikle bellidir. Buna göre hareket etmemizin uygun olacağını düşünüyorum."
Hürriyet