Beykoz'da 56 yaşındaki Haydar Kabak ile birlikte yaşadığı imam nikahlı eşi 55 yaşındaki İfaket Kutlu Ata'nın içinde bulunduğu otomobilin önünü kesen kimliği belirsiz kişiler dehşet saçtı. Direksiyon başındaki Haydar Kabak'ı başından vuran saldırganlar, eşini korumak isteyen İfaket Kutlu Ata'yı da öldürdükten sonra kaçtı. Soruşturma başlatan polis, Haydar Kabak ile aralarında husumet bulunduğu belirlenen C.A.'yı yakalamak için çalışma başlattı.


5 yıldan beri, 3 çocuk annesi İfaket Kutlu Ata ile birlikte yaşayan müteahhit 5 çocuk babası Haydar Kabak, bir süre önce bir müşterisiyle anlaşmazlık yaşadı. Zaman zaman tehdit telefonları aldığını iddia eden Kabak, geçtiğimiz Cuma günü Beykoz Cumhuriyet Savcılığı"na giderek suç duyurusunda bulundu.

Haydar Kabak ve birlikte yaşadığı İfaket Kutlu Ata, dün saat 17.30 sıralarında otomobille Tokatköy"de oturan Ata'nın oğlunun bayram ziyaretine gitmek için yola çıktı. Haydar Kabak yönetimindeki 58 PS 363 plakalı otomobilin önü başka bir otomobille kesildi. Araçtan inen kimliği belirsiz kişilerden biri, direksiyon başındaki Haydar Kabak"ın başına bir el ateş etti.

EŞİNİ KORUMAK İSTEDİ

Şüpheliler, eşini korumak isteyen İfaket Kutlu Ata"ya da birkaç el ateş ettikten sonra, yolu kestikleri otomobille olay yerinden kaçtı. İfaket Kutlu Ata olay yerinde yaşamını yitirirken, ağır yaralanan Haydar Kabak çevredekiler tarafından Paşabahçe Devlet Hastanesi"ne kaldırdı. Ancak Haydar Kabak da doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Ata ve Kabak'ın cesetleri, otopsi için Adli Tıp Kurumu"na kaldırıldı.


TEHDİT TELEFONLARI ALDIĞI KİŞİ

Olay ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkarak üç ayrı plaka elde etti. Plakalardan birinin sahibi C.A.'nın, Haydar Kabak ile ev satışı nedeniyle sorunlar yaşadığını tespit eden polis, soruşturmayı bu yönde derinleştirdi. Kabak"ın Cumhuriyet Savcılığı"na yapmış olduğu tehdit müracaatındaki ismin de öğretmenlik yapan C.A olduğunu belirleyen ekipler, harekete geçti.

BURSA'YA KAÇTI

Olaydan yaklaşık 2 saat sonra C.A.'nın evine baskın düzenledi. Eve giden polis ekipleri, C.A. ve eşinin eşyalarını toplayıp memleketleri Bursa'nın Karacabey İlçesi'ne doğru yola çıktıkları tespit edildi.

İstanbul Cinayet Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin geçiş güzergahı üzerindeki polis ekipleriyle irtibata geçerek önlem alınmasını istedi. - vatan