CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı emeklisine bayram öncesi maaş ödenmemesinin ayrımcılık olduğunu iddia etti. Toprak, yazılı açıklamasında, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine bayram öncesi maaş ödemesi yapılmasıyla ilgili ülkenin birçok yerindeki emeklilerden farklı mesajlar aldığını belirtti. Mesajlarda, emeklilerin isyan ettiğini bildiren Toprak, şunları kaydetti:

”BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı emeklisine bayram öncesi maaş ödenmemesi ayrımcılıktır, bölücülüktür, çifte standarttır. Bu ülkedeki farklı toplum kesimleri, sendikaları, meslek kuruluşları arasına bölücülük ve ayrımcılık tohumları eken AKP buna son olarak emeklileri de eklemiştir. BAĞ-KUR emeklisi bu ülkenin üretici kesimini temsil etmektedir. BAĞ-KUR emeklisinin maaşlarının bayramdan önce ödenmemesi bu ülkenin esnafını, sanatkarını ve çiftçisini cezalandırmaktır.

Bu anlayış kendi primini ödeyen vatandaşa verilmiş olumsuz bir mesajdır. Hayatının çok büyük bir kısmını devlete ve vatandaşa hizmet için feda etmiş olan Emekli Sandığı mensupları bugün emek verdikleri devlet tarafından mağdur edilmişlerdir."