Atilla Kavdır'ın iki çocuğu Ayşe Esra ile İbrahim Kavdır, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde babalarından gelecek iyi haberleri bekliyor.
Varsak Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki İbrahim Kavdır, gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının ellerini tutabileceği için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi. Ameliyatın ardından babasını ilk kez bugün göreceklerini ifade eden Kavdır, ''İlk başlarda biraz korktuk ama sonra sevinçle karşıladık ve buraya geldik'' dedi.
Babasının bir yıl önce nakil için kayıt olduğunu, daha önce bir kez nakil için çağrıldığını ancak ailenin organları bağışlamaktan vazgeçtiğini anlatan Kavdır, babasının son zamanlarda nakilden çekindiğini söyledi. Babasının nakilden biraz korktuğunu, anneannesinin onu ikna ettiğini vurgulayan Kavdır, ''Onun ameliyattan kalkamayacağını düşünerek ben de korktum. Bacağı olmadı ama kolları olacak, eskisinden daha iyi olacak'' diye konuştu.
Babasının en büyük arzusunun araba kullanmak olduğunu ifade eden Kavdır, kendisine zaman zaman yemek yemesi için yardım ettiklerini anlattı. ''Babanla en çok ne yapmak istiyorsun'' sorusuna da Kavdır, ''Babamla el ele tutuşup şöyle bir gezmek istiyorum, doya doya sarılmak istiyorum. Çok mutluyum, babam ameliyat oldu, başka ne isteyeyim. Tek dileğim buydu, o da gerçek oldu. Aileye çok teşekkür ederiz. Allah onlardan razı olsun'' diye cevap verdi.
Bu bayram ilk kez babasının elini öpeceğini vurgulayan Kavdır, ''Bu ilk bayram olacak. Bayramda elini öpüp sarılmasını isteyeceğim. Tek dileğim oydu. İnşallah sapasağlam kalkar yataktan'' dedi. Babasının 11 yaşında elektrik tellerinde geçirdiği kaza sonucu bu duruma geldiğini belirten Kavdır, babasının sık sık, elektrik tellerine yaklaşmamaları konusunda kendisini uyardığını ifade etti.

Babasının elini tutmak istiyor

Kavdır'ın kızı Ayşe Esra da ameliyatla ilgili doktorların kendilerine sürekli bilgi verdiğini belirterek, ''Bize (Bacağı tutmadı alacağız) dediler, onun için biraz üzüldük, ağladık. Yeter ki kolları tutsun, bacağı o kadar önemli değil'' dedi.
Kavdır, babasının elini tutmak istediğini, ancak doktorların henüz buna izin vermediğini belirtti. Babasını çok sevdiğini ifade eden Kavdır, ''Artık bayramlarda da elini öpeceğim'' diye konuştu.

Ameliyattan önce korkmuş

Atilla Kavdır'ın babası İbrahim Kavdır, oğlunun 11 yaşında geçirdiği kazanın ardından durumuna alıştığını, kendi tıraşını kendisinin yaptığını, belediyede çalıştığını ve motosiklet kullandığını bildirdi.
Oğlunun bir konuşmaları sırasında ''Düğünlerde çıkıp oynamak istiyorum'' dediğini anlatan İbrahim Kavdır, bacağın alınması nedeniyle biraz üzüldüklerini, ancak hayati tehlikesi olmadıktan sonra herşeye hazır olduklarını vurguladı.
Oğlunu bugünlerde görmek istemediğini, biraz iyileştiği zaman göreceğini belirten Kavdır, oğlunu ameliyat için zor ikna ettiklerine de dikkati çekti.