Adalet Bakanlığı tarafından Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilen yazıda, "Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik"in, "bayramlarda ve özel günlerde açık görüş" alt başlıklı 15. maddesi gereğince, kapalı ceza infaz kurumlarında Ramazan Bayramı'nda açık görüş yapılacağı belirtildi. Açık görüşten, disiplin cezası almış ve bu cezası kaldırılmamış hükümlü ve tutuklular dışında kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan tüm hükümlü ve tutukluların yararlanacağı bildirildi.
GÖRÜŞ SÜRESİ YARIM SAATTEN AZ OLMAYACAK
Açık görüşler aşağıda belirtilen tarihlerde ve her hükümlü bir kez yararlandırılmak üzere yapılacak:

"Adana E Tipi, Ankara 1 ve 2 Nolu L Tipi, Alanya ve Antalya, Balıkesir L Tipi, Bursa E Tipi, Çorum L Tipi, Denizli D Tipi, Eskişehir H Tipi, Gaziantep E Tipi, İzmir-Buca, Maltepe 1, 2 ve 3 No.lu L Tipi, Mersin E Tipi, Silivri 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 No.lu L Tipi kapalı ceza İnfaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara 21-25 Ağustos'ta, 5 gün, diğer bütün ağır ceza merkezi ve müdürlük teşkilatı bulunan bağlı kapalı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara 21-23 Ağustos tarihleri arasında 3 gün açık görüş yaptırılacak. Müdürlük teşkilatı bulunmayan bağlı kapalı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara ise 22-23 Ağustos tarihleri arasında ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının görüşü alınarak kurum tarafından belirlenecek bir günde yapılmak suretiyle açık görüş yaptırılacak."

Açık görüşler, görüş süresi yarım saatten az ve bir saatten fazla olmamak kaydıyla, 09.00-17:00 saatleri arasında yapılacak. Ziyaret süresi, görüşmenin fiilen başladığı andan itibaren işleyecek. Hükümlü ve tutuklular sadece anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşleriyle görüştürülecek.