Rusya’da Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Dağıstan ve İnguşetya bölgelerinde dün gece ve bu sabah düzenlenen saldırılarda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

İnguşetya Özerk Cumhuriyeti’nin Malgobek kasabasında bu sabah bir polis memurunun cenaze töreni sırasında düzenlenen intihar saldırısı sonucu yedi polis memuru öldü, 12 kişi de yaralandı.

Cenazesine saldırı düzenlenen polis memuru bir gün önce düzenlenen silahlı bir saldırıda hayatını kaybetmişti.

Kimliği henüz belirlenemeyen kişiler polis memuruna ateş açmış ve kaçmıştı. Aynı saldırıda yaralanan 14 yaşındaki bir kız çocuğunun ise tedavisinin sürdüğü belirtildi.

DAĞISTAN’DA CAMİYE SALDIRI

Dağıstan bölgesinde ise silahlı ve maskeli iki kişi dün gece bir camiye saldırdı. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada saldırıda sekiz kişinin yaralandığı bildirildi.

Hasavyurt kasabasında Şiilerin yaşadığı bir mahalledeki camiye düzenlenen saldırıda yaralılardan üçünün göğüs ve karınlarından diğerlerinin kol ve bacaklarından vurulduğu belirtildi.

Silahlı saldırının ardından camiye bir de bombalı saldırı düzenlendiği ortaya çıktı. Camiye yerleştirilen patlayıcılardan biri infilak ederken diğer etkisiz hale getirildi.

Saldırı sırasında camide 70 kişi olduğu belirtildi.

Saldırının ardından ülke genelindeki camilerde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Rusyalı Müslümanlar bayram namazını güvenlik kordonu içinde kıldı.