Deniz kıyısında olup bu kadar düşük nem oranına sahip dünyanın sayılı merkezlerinden biri olan Kuşadası, deniz kum ve güneşiyle olduğu kadar hareketli gece hayatı ve su parkları gibi alternatif eğlence olanaklarıyla da tatilcilerin ilgi odağı durumunda.
Yeniden Türk turizminin parlayan yıldızı olmak için çaba harcayan Kuşadası, gerek yurtiçi gerek yurtdışı fuarlarda yürütülen tanıtım çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladı. Kuşadası’ndaki otellerde doluluk oranları yüzde 90’ları aşarken, bayram tatilinin dokuz güne çıkmasını bekleyen yerli tatilcilerin de ilk hedefi Kuşadası oldu.
Bayram tatili nedeniyle çok yoğun ilgi gören ve uzun yıllardır ilk kez bu kadar erken rezervasyon alan Kuşadası, ramazan bayramı tatilinde yerli tatilcilerin en büyük gözdesi haline geldi. Yabancı turist sıkıntısı çekmeyen Kuşadası oldukça dolu bir ramazan ayı geçirirken, Ramazan bayramı tatili nedeniyle yerli turistlerden yoğun ilgi gören Kuşadası’nda çoğu otel ve konaklama tesisinin rezervasyonlarını kapatmak üzere olduğu öğrenildi.
Yerli tatilciler açısından yıldızı yeniden parlamaya başlayan Kuşadası’nda bayram tatili için çok az yer kalırken, bölgedeki turizmciler Kuşadası’nda tatil yapmak isteyenlerin elini çabuk tutması gerektiğini belirtiyorlar. Son yılların en hareketli bayram tatilini geçirmeye hazırlanan ünlü tatil merkezi, her açıdan konuklarını ağırlamaya hazır.