Konaklama turizminde bu sezon umduğunu bulamayan Kuşadası'ndaki turistik tesislerin yüzü bayramda güldü. Kuşadası, Ramazan Bayramı ile birlikte yerli tatilcileri de ağırlamaya başladı. Özellikle yıldızlı oteller ve tatil köyleri tamamen doldu. Bu arada, Korumar, Fantasia De Luxe, Charisma, Aqua Fantasy Club, Efes Sürmeli, Ricmound Efes, Fantasia, Adakule, Pine Bay, Tusan gibi 5 yıldızlı otellerde dört günlük tatil süresince ekstra programlar hazırlandı. Kuşadası'ndaki eğlence sektörü de bayramdan büyük
beklenti içerisinde. Birçok eğlence merkezi bayram boyunca kapılarını tatilciler için açık tutacak. Kış sezonunun yaklaşmasıyla sezonu kapatmaya hazırlanan Barlar Sokağı ile Kaleiçi'ndeki eğlence yerleri de bayram tatili boyunca yerli turistler için çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor.
TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, dış turizmdeki rezervasyonların devam etmesi nedeniyle yerli turistlere fazla kontenjan ayıramadıklarını ancak ayırdıkları odaların da tamamen dolduğunu ve bayramı yüzde 100 dolulukla geçireceklerini söyledi.
Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan da dört günlük tatil nedeniyle Kuşadası'na yönelik yoğun bir ilgi olduğunu belirterek, "Havaların iyi gitmesiyle Kuşadası'nda tam bir bayram havası yaşanıyor. Kuşadası, bayramı yüzde 100 dolulukla geçirecek" diye konuştu.
Kuşadası'nda dört günlük tatilin ilk gününde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi tatilcileri mutlu etti. Türkiye'nin birçok bölgesinde olumsuz hava şartları hakim olurken Kuşadası'nda tam anlamıyla günlük güneşlik bir ortam oluştu. Hava sıcaklığının 30, deniz suyu sıcaklığının 23 derece dolayında olduğu Kuşadası'nda turistler plajlara akın etti. Yaz aylarını aratmayan plajlarda güneşlenen tatilciler, Türkiye'nin diğer bölgelerine nazire yaparcasına deniz, kum ve güneşin keyfini doyasıya yaşadı.