29 Ekim Cumhuriyet'in kuruluşunun 84. yıl dönümü Aydın'da düzenlenen etkinliklerle coşku içerisinde kutlandı. Geçit törenine katılan Aydın Efeleri törene renk kattılar.
Aydın İstasyon Meydanı'nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Kutlama törenlerine Vali Mustafa Malay, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canbolat, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, CHP Aydın Milletvekilleri Fatih Atay, ADÜ Rektörü Prof Dr. Şükrü Boylu, daire müdürleri, protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Aydın Valisi Mustafa Malay, 83 yıl önce elde edilen bağımsızlığın bir daha kaybedilmemesi için millet olarak çok çalışılması gerektiğini belirterek, "Cumhuriyet kar kış demeden kağnılar peşinde cepheye silah ve mermi taşıyan, yüz binlerce şehit kanı döken Türk Milleti'nin en değerli varlığıdır. Cumhuriyet birlik ve beraberliktir. Cumhuriyet istiklal sevdasıdır. Bize düşen en büyük görev, bu ölümsüz eseri sonsuza dek yaşatmaktır. Tarih boyunca güçlükler ve acılar karşısında sabretmeyi bilen, fakat onurunu da asla çiğnetmeyen Türk Ulusu Cumhuriyet'i bağrına basmış ve ondan asla vazgeçmeyecektir" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından askeri ve belediye şehir bandosu eşliğinde geçit törenine başlandı. Kutlama komitesi tarafından geçtiğimiz yıl alınan karar gereği her okuldan geçit törenine katılacak öğrenci sayısının 20'den 40'a yükseltilmesi nedeniyle geçit töreni yaklaşık bir saat sürdü. Her zaman odluğu gibi törenin en ilgi çekici yönü ise Aydın Efeleri oldu. Tören öncesi Aydın Efeleri zeybek oynadı. Ardından da efeler yöresel kıyafetleri ile geçit törenine katılarak protokolü selamladı.
İstasyon Meydan'ındaki törenler sırasında fenalaşan 3 kişiye, tören alanında hazır bekleyen 112 Acil Servis ekipleri müdahale ederek, hastaneye kaldırıldı.
İstasyon Meydan'ında düzenlenen törenin ardından Resim Heykel Galerisi'nde Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı yapılarak, sergi gezildi. Kutlama törenlerine geçen yıllara oranla vatandaş daha yoğun ilgi gösterdi.